Silkeborg åbner ny bikepark i international kaliber

Silkeborg åbner ny bikepark i international kaliber

Silkeborg Bikepark er åbnet og indviet, så nu kan alle frit og når som helst bruge de mange spor med forskellige sværhedsgrader.

I de seneste måneder har eksperter fra hele Europa knoklet med at etablere Silkeborg Kommunes nye bikepark ved Cirkuspladsen i Silkeborg by, Kastaniehøjvej 6, 8600. Nu er den åbnet og indviet, og det giver helt nye muligheder for at lære, mestre og udfordre sig selv på mountainbike.

”Vi er meget begejstrede for at kunne åbne så spændende en idrætsfacilitet for lokale mountainbikeentusiaster og alle dem, der kommer på besøg,” siger John Bøgelund Frederiksen, Kultur- og Borgerservicechef i Silkeborg Kommune.

Ny legeplads i Danmarks Outdoor Hovedstad

Den nye idrætsfacilitet er indrettet med mountainbikespor, der er inspirereret af skisport. Derfor er de forskellige spor markeret med farver, der indikerer niveauet. Blå flow og hoppespor er for begyndere, mens rød og sort spor henvender sig til de mere avancerede mountainbikeryttere.

Det er den første bikepark i Danmark, der når op på så højt internationalt niveau.

”Med Silkeborg Bikepark får vi endnu en fantastisk mulighed for at bruge naturen til bevægelse. Jeg glæder mig over, at vi kan føje den til en allerede lang liste over faciliteter i Danmarks Outdoor Hovedstad,” siger Johan Brødsgaard, formand for Kultur-, Fritids og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune.

Indvielse med fart over feltet

Indvielsen af bikeparken fandt sted 15. juni med en lang række aktiviteter. Da snoren blev klippet over kørte alle i tog på den allerførste tur på det blå spor. Derefter var der walk about på ruten, hvor Silkeborg Kommune fortalte om arbejdet og mountainbikeopvisning.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Theis Kaas Pedersen, udviklingskonsulent i Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune
Theiskaas.pedersen@silkeborg.dk
Tlf. 28 10 09 62

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen