Sejs-Svejbæk får ny bæredygtig institution

I fredags tog Silkeborg Kommune første spadestik til en ny daginstitution for 0-6 årige børn i Sejs-Svejbæk. Det sker efter flere år med stigende børnetal. Den nye institution bliver bygget med stort fokus på bæredygtighed.

I det nye børnehus, Langdalshøjen, bliver der plads til 140 børn fra 0-6 år. De får i alt 1500 m2 at boltre sig på, når byggeriet er (forventet) færdigt i slutningen af 2021.
Presset på institutionerne i Sejs-Svejbæk har i flere år været højt. Den seneste befolkningsprognose viser, at antallet af børn mellem 0-6 år kommer til at stige 2,7% i gennemsnit frem til 2032.

Bæredygtigt børnehus får græstag

Børnehuset bliver bygget med stort fokus på bæredygtighed. Det betyder bl.a., at huset får et grønt græstag, der skal være med til at håndtere regnvandet på området. Det giver huset en mere grøn identitet, der bliver meget synlig for børnene og ikke mindst en anledning til at følge med i og lære om årstiderne.

Der er samtidig valgt bæredygtige materialer som gummigulv og varmebehandlet træbeklædning og ventilationen tilpasset, så der ikke bliver brugt unødige ressourcer.

De bæredygtige valg skal sikre, at huset får en DGNB certificering. Det er en international standard for byggerier, der bl.a. sikrer at byggeprocessen og det endelige produkt lever op til en række krav om bæredygtighed.

Børnehus i Danmarks Outdoor Hovedstad

Outdoor er tænkt ind som en helt naturlig del af hverdagen i det nye børnehus, der lægger op til et rigt udeliv.

Det er meningen, at inde og ude skal flyde sammen og ophold under husets store udhæng kan bruges i alt slags vejr, inden børn og pædagoger bevæger sig videre ud på husets store nye legeplads med masser af elementer til leg og læring.

Fysiske rammer skal understøtte pædagogik

Silkeborg Kommunes vision med det nye byggeri er at skabe en nytænkende, inspirerende og kvalitetsfuld ramme for børn.

Den daglige bevægelse gennem bygningen skal byde på varierede indtryk for alle sanser og skal indbyde til brug for ophold eller bevægelse. Nogle rum skal tydeligt invitere til ro og ophold og andre rum og områder skal indbyde til bevægelse og motoriske udfoldelser.

Byggeriet skal bl.a. invitere til at udvikle børnefællesskaber, at børnene får mulighed for at være selvhjulpne og at skabe gode rammer for overgange.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top