Rygestop bag skærmen rammer plet

Rygestop bag skærmen rammer plet

Selvom foråret har været meget anderledes, end det plejer, har lysten til at lægge smøgerne på hylden heldigvis stadig været et ønske hos mange.

Derfor har Sundhedshuset i Silkeborg valgt at køre sidste års rygestopsucces, ’Silkeborg kvitter smøgerne’, som et virtuelt forløb hen over foråret.

– Det har været lidt af et eksperiment, da vi ikke tidligere har afholdt den slags forløb digitalt. For vi synes jo netop, at styrken i ’Silkeborg kvitter smøgerne’ ligger i fællesskabet og i den energi, der opstår, når vi er sammen, siger Signe Due Statager, rygestopvejleder i Silkeborg Kommune.

Digital inspiration til ny livsstil

Møderne er blevet afholdt online hver tirsdag aften og efter en fælles opstart med et inspirationsoplæg, har deltagerne mødtes til en gruppesnak i virtuelle rum.

Deltagerne har blandt andet kunne hente inspiration til et liv uden røg fra indslag som:

  • Thomas Krabbe fra DR-serien Rigtige Mænd, der fortalte om det at ændre vaner, holde fast når det var svært – og hvordan man kan bruge fællesskabet til at nå sine mål
  • Gospelsang hjemme i stuerne
  • Victoria fra DR-serien Bagedysten, der fortalte om at sætte sig et mål – både i Bagedysten og i sit personlige vægttab

Det betyder også, at forløbet ikke fokuserer på røgen, men på, hvordan du når et mål og holder fast, når det blev svært – og hvordan du stadig kan bevare dit gode humør og gør kroppen glad undervejs. 

Ingen undskyldning for ikke at være med

At rygestopindsatser gør en forskel, er der ikke tvivl om. Hvor kun 4% lykkes med et rygestop på egen hånd, var succesraten 80% hos dem, der deltog på et af Silkeborg Kommunes rygestopindsatser i 2019.

Derfor tænker Sundhedshuset hele tiden i, hvordan de kan sammensætte indsatser, der rammer lige ned i målgruppen, så borgerne oplever mest mulig effekt. Og netop derfor har erfaringerne med virtuelle rygestop forløb også været værdifulde.

– Vi har gjort tilbuddet mere tilgængeligt for dem, der har svært ved at komme ud af huset om aftenen – fx småbørnsfamilier, borgere med dårligt helbred eller folk med meget transporttid. Så vi har ramt nogle, der ellers ikke ville være med. Derfor satser vi også på at fortsætte med at tilbyde virtuel rådgivning fremadrettet, forklarer Signe Due Statager.

Du kan læse mere om Silkeborg Kommunes gratis rygestop tilbud her. Og for yderligere information om ’Silkeborg kvitter smøgerne’ er du velkommen til at kontakte Signe Due Statager på mobil 29 36 39 18.

Resultater fra ’Silkeborg kvitter smøgerne’ 2019:

  • 91% af deltagerne var røgfrie ved kursusafslutning
  • 33% af deltagerne var røgfrie 6 mdr. efter kursusafslutning
  • 97% af deltagerne var tilfredse med forløbet

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen