Nu udvikles Silkeborgs nye erhvervskorridor


Stor synlighed, let tilgængelighed og tæt på byens puls. Det er visionerne bag det nye erhvervsområde i Silkeborg, Erhvervskorridoren. Ved mandagens byrådsmøde blev lokalplanen for det nye erhvervsområde langs Silkeborgmotorvejen endeligt vedtaget.

Facade få meter fra motorvejen, hvor mere end 30.000 potentielle kunder og samarbejdspartnere hver dag kører forbi og en placering, der er let at komme til for både medarbejdere og kunder. Det er nogle af grundtankerne bag Erhvervskorridoren.

”Med vedtagelse af lokalplanen for Erhvervskorridoren sætter Silkeborg Kommune nu endnu mere skub i udviklingen af erhvervsområderne omkring Silkeborgmotorvejen. Den synlighed, virksomhederne opnår ved at slå sig ned i Erhvervskorridoren, er noget helt særligt” siger borgmester Steen Vindum.

Selvom lokalplanen for Erhvervskorridoren først blev endeligt vedtaget den 29.oktober, er det nye erhvervsområde allerede ved at tage form. På nuværende tidspunkt har virksomheder inden for it og vind bygget kontordomicil i området. Og flere projekter er på vej.

God beliggenhed sikrer de bedste forudsætninger for at rekruttere medarbejdere

Erhvervskorridorens beliggenhed har – sideløbende med synlighed – også afgørende betydning for tiltrækning af medarbejdere, vurderer Steen Vindum:

”Med kun 30 minutter til Aarhus, Viborg og Herning sikrer man sin virksomhed en af Silkeborgs bedste placeringer, når det kommer til adgang til og fra hele regionen. Det giver, ikke mindst, virksomhederne de bedste forudsætninger for at kunne rekruttere medarbejdere.”

Samtidig ligger Erhvervskorridoren ikke langt fra en bymidte, hvilket gør det lettere at komme til og fra området for kommende medarbejdere, som ikke har bil:

”Det tager ikke mange minutter at komme fra banegården i Silkeborg og ud til erhvervsområdet. Og det er rigtig godt, når der skal rekrutteres medarbejdere. Både fordi man nemt kan pendle til området, men også fordi det skaber synergier til arbejdsmiljøet at være tæt på de muligheder, byen giver,” siger Steen Vindum.

Udover nærheden til bymidten samt en stribe af Silkeborgs kendte virksomheder, ligger to større uddannelsesinstitutioner, Erhvervsskolen College 360 og Silkeborg Gymnasium, også i området.

Erhvervskorridor åbner for forskellige muligheder

I fremtiden skal området rumme kontor- og mindre produktionserhverv samt butikker med særligt pladskrævende varer. Der bliver mulighed for at bygge fra minimum tre og op til seks etager. Og lokalplanen giver gode muligheder for, at en virksomhed kan udvikle profilbyggeri.

Højden og typen af bygninger skal tilsammen være med til at skabe oplevelsen af en indgangsportal til erhvervslivet i Silkeborg. 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top