Misvisende rangliste kan sende kommuner i forkert retning og borgere på permanent offentlig forsørgelse

Borgmester Steen Vindum og Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Kommune ønsker et hurtigt møde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen for at drøfte Beskæftigelsesministeriets nye rangliste over kommunernes indsats for at få borgere væk fra offentlig forsørgelse. Ranglisten skal give kommunerne en tilskyndelse til at gøre en bedre indsats, men ranglisten kan i stedet sende kommunerne i en forkert retning.

– Ranglisten er misvisende, for den medtager kun en del af kommunernes resultater. På den nye rangliste er det helt uden betydning, om udsatte ledige og sygemeldte bliver selvforsørgende, eller om de kommer på førtidspension, ledighedsydelse eller ressourceforløb. Det betyder, at en kommune automatisk får en bedre placering på ranglisten, hvis kommunen opgiver sin indsats for udsatte kontanthjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere med komplekse problemer, og blot tilkender dem førtidspension i stedet for at tilbyde en kvalificeret og tålmodig indsats, der fører til hel eller delvis selvforsørgelse, siger borgmester Steen Vindum.

– Vi ønsker ikke at parkere folk på førtidspension. Mange på kanten af arbejdsmarkedet er glade for fortsat at være en del af fællesskabet. Desuden vil det koste Silkeborg Kommune et tocifret millionbeløb, hvis vi begynder at tilkende endnu flere førtidspension for at komme til at ligge bedre på ministeriets rangliste. Det giver ingen mening.

– Vi er ikke optaget af at ligge i toppen af en rangliste. Vi er optaget af at føre en aktiv lokal arbejdsmarkedspolitik som giver mening for den enkelte borger og for fællesskabet. Den nye rangliste er misvisende. Den kan sende kommunerne i den forkerte retning og borgere på permanent offentlig forsørgelse. Det er skidt for både de berørte borgere, for samfundsøkonomien og for vores muligheder for at skabe en kvalificeret og effektiv beskæftigelsesindsats, siger Steen Vindum.

Silkeborg Kommune ligger i bunden af den nye rangliste fra Beskæftigelsesministeriet med en placering som nr. 94 ud af 98 kommuner, men ifølge baggrundsrapporten for ranglisten – som er udarbejdet af Det nationale forsknings- og analysecenter (VIVE) – ligger Silkeborg Kommune i toppen med en 16. plads ud af de 98 kommuner, når man medtager alle forsørgelsestyper i vurderingen af kommunernes resultater med at få borgere væk fra offentlig forsørgelse.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top