Hollandsk universitet søger inspiration i Silkeborg

Torsdag den 12. april får Videncenter for digital fabrikation og design besøg fra HAN University i Holland. Universitet har arrangeret en studietur med 20 deltagere til Silkeborg for at blive kloge på, hvordan vi arbejder med FabLab på kommunens folkeskoler.

De 20 hollandske deltagere skal torsdag formiddag gruppevis besøge én af tre skoler – Fårvang, Vestre og Sejs Skole. På skolerne skal de være en del af undervisningen samt hører om de enkelte skoler og deres visioner for FabLab.

Frokost og det efterfølgende program finder sted på Binderslevs plads.
Om eftermiddagen holder Steen Lembke fra VIA et oplæg fra læreruddannelsen. Torsdag aften inviteres gruppen fra Holland til netværksmiddag med repræsentanter fra Fårvang, Vestre og Sejs Skole samt en række af drivkræfterne bag FabLab i Silkeborg.

”Vi er naturligvis meget stolte over, at et universitet i Holland har blik for de gode og innovative undervisningsmuligheder, vi har udviklet omkring FabLab” siger Hanne V. Andersen, National koordinator, Pædagogisk Udviklingssektion i Silkeborg Kommune.

”Vi glæder os til at giver vores hollandske gæster et indblik i de rammer og undervisningsforløb, vi har her i Silkeborg,” siger hun, ”og ser samtidig frem til at få 20 sæt kloge øjne på det vi gør – det får vi helt sikkert også noget ud af selv.”

Fakta om FabLab i Silkeborg Kommune

  • FabLab er en forkortelse for Fabrikations Laboratorium. Det er et værksted, hvor skoleelever materialiserer alverdens gode ideer med de nyeste digitale teknologier.
  • Digital fabrikation er en betegnelse for næste generations it, som bruges til at designe og fremstille fysiske ting. I FabLab kombineres eksempelvis programmeringsværktøjer, 3D-printere og laserskærere med forskellige former for materialer, som eleverne i ’hands-on’-aktiviteter lærer at designe og fremstille prototyper og produkter med.
  • FabLab Silkeborg er partner i det tværkommunale samarbejde FABLAB@SCHOOLdk.
  • FABLAB@SCHOOLdk er et kommunepartnerskab mellem Silkeborg, Vejle og Kolding Kommune, som er udviklet i samarbejde med CAVI Aarhus Universitet og en række partnervirksomheder. Det er en del af TLTL Stanford University FabLearn Network.
  • Siden 2014 har flere end 30 skoler, 700 lærere og 6000 elever på tværs af deltagende kommuner beskæftiget sig med FabLab-aktiviteter i undervisningen.

Læs mere 

Læs mere om FabLab i Silkeborg

Læs mere om FABLAB@SCHOOLdk

Læs mere om besøget fra Holland

Kontakt

Hanne Voldborg Andersen, National koordinator, Pædagogisk Udviklingssektion i Silkeborg Kommune: tlf. 21 54 24 92

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top