Thorning Skole har sat håndværksfaget på skoleskemaet. De har i år opstartede deres nye erhvervsrettede linje. Linjen er tilbud til de elever, der drømmer om at tage en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.
To dage om ugen har syv drenge fra udskolingen på Thorning Skole ikke almindelig klasseundervisning. Der går de på den nyopstartede erhvervsrettede linje, hvor de får undervisning i en lang række forskellige håndværksmæssige fag. Her har de en dag i skolens værksted, hvor de i tiden får undervisning i at mure. Og den anden dag er de ude i erhvervspraktik hos lokale virksomheder.
Linjens underviser René fortæller, at målet med den erhvervsrettede linje er at få skabt en kontakt mellem arbejdsgiver og elev, så eleven har gode forudsætninger for at finde en praktikplads efter folkeskolen. Eleverne får et portofolio med fra forløbet, som beskriver de færdigheder, de har fået igennem undervisningen.
Undervisning på en ny måde
De mere klassiske skolefag er også tænkt ind i forløbet. Eleverne har lige afleveret deres første opgave. Her skulle de beskrive deres værktøjskasse, som de selv har designet og bygget, på både dansk, engelsk og tysk. Derudover fylder matematik helt naturlig en stor del af undervisningen, hvor de laver overslagsregning og undersøger vinkler på deres byggeprojekter.
Robert, en af linjens elever, fortæller, at han synes, det er dejligt at få undervisning på en anden måde og få lov til at bruge sine hænder.
Erhvervspraktik
Drengene fra 8-9. klasse er ude i erhvervspraktik hver tirsdag. Hvor bl.a. Mathias er i praktik på en lokal gård, hvor han hjælper med at passe dyrene. Og Marinus er i praktik hos en maskinhandel som traktormekaniker. Drengene er utrolig glade for praktikordningen, da de kan få lov til at komme ud og snuse til det, de drømmer om at få et arbejde indenfor.
7. klasse drengene følger skolens praktiske pedaler, hvor de bl.a. hjælper med at reparere gyngestativer og sandkasser.
– Jeg kan godt lide at lave noget praktisk, og jeg synes, det kan være svært at følge med i skolen. Fortæller Brage fra 7. klasse. Han synes, det er rigtig sjovt at komme i værkstedet og være i samme med de andre drenge, som har det på samme måde.
God opbakning fra lokalsamfundet
René har mødt stor opbakning til hans nyopstartede linje fra hele lokalsamfundet. Lokale virksomheder har doneret byggematerialer til undervisningen og tilbudt lærepladser til eleverne. René sætter stor pris på den opbakning, da det er med til at gøre undervisningen mulig.