Forslag til besparelser offentliggøres på torsdag

Økonomi- og Erhvervsudvalget har tirsdag 11. august 2020 besluttet, hvilke forslag til besparelser, der torsdag 13. august 2020 kl. 10 offentliggøres og sendes i høring. Medarbejdere og institutioner, som er berørt af forslagene, bliver informeret inden torsdag kl. 10.

Torsdag kl. 10 offentliggøres 60 forslag til en samlet besparelse på ca. 70 mio. kr. i næste års budget samt 15 forslag til en samlet besparelse på ca. 23 mio. kr. i dette års budget. Forslagene offentliggøres på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

– Vi har to økonomiske udfordringer, som byrådet skal løse. Dels skal vi sikre balance mellem indtægter og udgifter i næste års budget, og dels skal vi håndtere overskridelserne af budgettet i år især på sundheds- og omsorgsområdet og til børn, familier og voksne med særlige behov, siger borgmester Steen Vindum.

– For at vise rettidig omhu, besluttede partierne bag dette års budget allerede i efteråret 2019, at byrådet skulle have et bruttokatalog over mulige besparelser på godt 100 mio. kr. Det svarer til ca. 2 % af vores samlede serviceudgifter på godt 4 mia. kr., siger Steen Vindum.

– Det er ikke en umulig opgave, byrådet har. Vi kan løse udfordringerne, fordi vi er et byråd, der kan samarbejde, også når der skal træffes svære beslutninger.

– Uanset hvordan vi vælger at spare, kommer det desværre til at gå ud over en række mennesker, både borgere og medarbejdere. Derfor er der ingen byrådsmedlemmer, som synes, det en nem opgave at skulle beslutte de nødvendige prioriteringer. Det er imidlertid et ansvar, vi er valgt til, og det er nødvendigt, hvis økonomien ikke skal køre af sporet. Vi kan ikke bruge flere penge, end vi har, siger borgmester Steen Vindum.

Fakta: Hvornår besluttes besparelserne?

• Forslag til besparelser offentliggøres torsdag 13. august 2020 kl. 10 på Silkeborg Kommunes hjemmeside
  • Forslagene vil være i høring i august hos seniorråd, handicapråd og kommunens samarbejdsudvalg.
  • Byrådet drøfter kommunens økonomi på budgetseminaret tirsdag 18. og onsdag 19. august 2020.
  • Herefter indleder borgmesteren budgetforhandlinger med byrådets partier.
  • Hvilke forslag, der gennemføres for at håndtere overskridelserne i dette års budget ventes besluttet på byrådsmødet 24. august 2020.
  • Hvilke forslag, der gennemføres for at sikre balance mellem indtægter og udgifter i Budget 2021 besluttes i budgetforhandlingerne mellem byrådets partier.
  • Byrådet førstebehandler Budget 2021 på byrådsmødet 15. september 2020, og budgettet vedtages ved 2. behandlingen 7. oktober 2020.