Festlig afslutningskoncert for H.M. Dronningen på Torvet

Festlig afslutningskoncert for H.M. Dronningen på Torvet

H.M. Dronningen afslutter sit besøg i Silkeborg på Torvet, hvor der vil være en festlig afskedskoncert.

H.M. Dronningen ankommer til Torvet, hvor hun bliver modtaget med flag af publikum og Prinsens Musikkorps, der spiller det kongelige honnørsignal. Dronningen bliver introduceret til Torvets opbygning, som er designet med inspiration fra Asger Jorns automattegning.

Efterfølgende er der festlig afslutningskoncert på Torvet, hvor Prinsens Musikkorps i samspil med fire lokale kor og musikere tager H.M. Dronningen og publikum på en musikalsk rejse igennem Silkeborgs historie.

European Tours

Bag denne titel gemmer der sig en række kompositioner, der er hentet fra baroktiden rundt omkring i Europa. Det var en tid, hvor Christian 4. især var berømt for sin evne til at hente komponister og musikere fra hele Europa til Danmark. Christian 4. har haft sin gang på Silkeborg Slot, så måske har nogle af de samme toner lydt på Silkeborg Slot for små 400 år siden. Musikstykket betoner derfor blandt andet tiden i Silkeborg før Papirfabrikken.  

Bournonville for brass

H.M. Dronningen bliver præsenteret for en række toner, som Bournonville brugte i sine mange balletopsætninger herunder En skærsommernatsdrøm, som Dronningen lavede scenografien til. Ti dansere fra Byens Balletskole udfører en koreografi specielt lavet til stykket.

Tango Jalousie

Jacob Gades Tango Jalousie er et af de mest spillede klassiske musikstykker. Her udfolder Prinsens Musikkorps sig i en spændende udgave, som viser orkestrets spændvidde og formåen.

Uddrag fra West Side Story

Musicaltonerne fra West Side Story fortæller historien om, at Silkeborg også er en musicalproducerende by. Fra West Side Story, som spillede i Musikteatret i 2012, skal Dronningen høre musikstykkerne Mambo og SomewhereMambo bliver ledsaget af opsigtsvækkende streetdans med de fem dansere fra Silkeborg Jon Stage, Sofie Birk Kramer, Louise Vester Pedersen, Ruth Johnsen og Nadja Edslev. Somewhere er den berømte solosopran, som udføres af soloartisten, Kirstine With Christiansen. 

Jyden han er stærk og sej

Steen Steensen Blicher har nærmest været selvskrevet til programmet, som Silkeborgs lokale tekstforfatter. Tonerne fra Jyden han er stærk og sej spilles af Prinsens Musikkorps.

Borgmesteren holder tale

Finale – Danmark nu blunder den lyse nat

Koncertafslutningen byder på en klassiker fra den danske sangskat. Med hjælp fra de fire lokale kor Ballekoret, Silkeborg Motetkor, Sejskoret samt Swing Singers og 60 blæsere fra Skolevæsnets Blæserorkestre samt Den Kreative Skoles strygeorkester bliver Silkeborgs spirer og kommende talenter rigt præsenteret.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen