Færrest antal personskader ved færdselsuheld længe

Færrest antal personskader ved færdselsuheld længe

Antallet af tilskadekomne ved færdselsuheld i Silkeborg i 2019 var det laveste siden kommunalreformen i 2007 og meget længere tid tilbage. Silkeborg Kommune arbejder målrettet mod at øge trafiksikkerheden yderligere og håber på endnu lavere antal tilskadekomne i år.

I 2019 registrerede politiet 37 færdselsuheld med tilskadekomne personer i Silkeborg. I alt 43 personer var involveret i uheldene. En opgørelse over antallet af de årlige skader siden 2003 viser, at udviklingen går den rigtige vej, og at der nu er markant færre, der kommer til skade i trafikken. Før 2003 var tallene endnu højere.

 

Opgørelsen viser, at årene før 2010 var der mellem 99 og 147 tilskadekomne. Mellem 2010 og 2013 lå antallet ofte på over 80, og siden 2013 har tallet ofte ligget omkring 60. Opgørelsen kan ses på grafen nederst i artiklen.

 

Fokus på trafiksikkerhed

 

For at øge trafiksikkerheden arbejder Silkeborg Kommune på blandt andet at forbedre problemlokaliteter, cykelfaciliteter og driftsindsats og sætte fokus på trafiksikkerhed gennem kampagner.

 

Konkret har Silkeborg Kommune indtil nu forbedret 65 såkaldte problemlokaliteter, hvor der eksempelvis sker uheld eller bliver kørt med for høj hastighed.

 

Silkeborg Kommune har også etableret mange kilometer cykelfaciliteter, blandet andet nye cykelstier, brede kantbaner og 2 minus 1 veje. Ligeledes har kommunen forbedret sikkerheden for bilister ved blandt andet at lægge rumlestriber i rabatter og vejmidten mellem kørespor.

 

Kampagneindsatsen er også en vigtig del af kommunens tiltag, fordi mange uheld skyldes uopmærksomhed. Derfor har Silkeborg Kommune udviklet kampagner målrettet forskellige fokusgrupper og støtter også op om de nationale kampagner.

 

Du kan læse mere om Silkeborg Kommunes indsats for at øge trafiksikkerheden på www.trafiksikkersilkeborg.dk.

 

KommuneNyheder - Færrest antal personskader ved færdselsuheld længe

 

Graf over antal personskadeuheld i trafikken i Silkeborg Kommune 2003-2019.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen