Erhversmanden Niels Thorslund modtog den første Drewsen

Erhversmanden Niels Thorslund modtog den første Drewsen

Den afgående bestyrelsesformand for erhvervSilkeborg Niels Thorslund fik sig en overraskelse ved sin afskedsreception i går, hvor han som den første fik æren af at modtage Silkeborg Kommunes nye pris, Drewsen-prisen.

Drewsen er en pris, som borgmesteren i Silkeborg Kommune ved særlige lejligheder kan vælge at uddele til en borger, en virksomhed, en organisation, en forening eller andre, som har gjort en helt ekstraordinær indsats til gavn for Silkeborg-området eller som har medvirket til, at Silkeborg er blevet kendt udadtil.

Borgmester Steen Vindum havde valgt at give den første statuette af Drewsen til Niels Thorslund, fordi han har mange af de egenskaber, Silkeborgs grundlægger havde; nemlig parathed, engagement og lysten til at involvere sig.

For eksempel har erhvervSilkeborg haft vokseværk i Niels Thorslunds tid som bestyrelsesformand, og rådet er nu blandt Danmarks største erhversnetværk, og Niels Thorslund har altid været parat til at tale Silkeborg op.

Steen Vindum sagde desuden, at Silkeborg kommer til at mangle Niels Thorslund, og at det også derfor var helt på sin plads at give ham en Drewsen som tak for hans store indsats for byen.

Historien bag Drewsen-prisen

I 2015 fik kunsthandler og galleriejer Henrik Omme fra Gallerie Moderne Silkeborg ideen til at skabe en statuette af den berømte statue af Silkeborgs grundlægger.

Han fik pensioneret chefkonservator på Ny Carlsberg Glyptoteket Lars Henningsen til at gennemfotografere statuen på Torvet, og Museum Silkeborg fremskaffede gamle skitser og andet materiale om statuen.
På det kendte støberi Mariani i Pietrasanta i Italien blev statuetten bygget op af en struktør, og der blev skabt en støbeform, så bronzestatuetten kunne støbes.

Statuetten blev godkendt at Lars Henningsen og Henrik Omme, og der blev herefter fremstillet 25 eksemplarer, som Silkeborg Kommune råder over. Statuetten er 24 cm. høj og vejer 1,985 kg.

Læs mere om Drewsen, ministatuetten og Drewsen-prisen.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen