En stærk totalløsning i hjertet af Hvinningdal

En stærk totalløsning i hjertet af Hvinningdal

De kommende år sker der nye, spændende tiltag i Hvinningdal, når hele fem projekter, der blandt andet indeholder opførelse af nye bygninger, ombygning af eksisterende bygninger og ændringer af infrastrukturen, sættes i gang.

Det er resultatet af områdestudiet for Hvinningdal, som Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg Kommune har godkendt.

Der skal opføres en ny kirke, bygges om på skolen, opføres et fællesskabshus og en ekstra hal. Der bliver behov for flere parkeringspladser og en gentænkning af infrastrukturen i området, så alle institutioner og de nye bygninger kan tilgås på en hensigtsmæssig måde. Det viser områdestudiet for Hvinningdal, som Økonomi- og Erhvervsudvalget godkendte den 22. januar.

Med godkendelse af områdestudiet kan en ny lokalplan og de mange anlægsprojekter i området nu sættes i gang og realiseres hen over de kommende år.

Et områdestudie bygger på dialog og er en undersøgelse af, hvordan et lokalområde får mest muligt ud af de kommunale ejendomme, der skal bygges. Silkeborg Kommune, HA85, Hvinningdal Lokalråd, Balle Sogn Menighedsråd, Hvinningdal Skole og Daginstitutionen På Toppen har deltaget i studiet.

Tidsplanen for de kommende år
Arbejdet med den nye lokalplan for området er skudt i gang – og ligger klar i starten af efteråret. Det betyder, at hal- og fællesskabshusbyggeriet kan komme i udbud, når lokalplanen er vedtaget. Hal- og fællesskabshus kommer til at ligge på Buskelundvej, og forventes at stå færdig i midten af 2021.

Det er endnu uvist, hvornår tilbygningen på skolen er færdig. Men SFO-erstatningsbyggeriet forventes afsluttet senest samtidig med hallen, muligvis før, mens kirken vil komme til at stå færdig i 2022.

Der vil løbende blive arbejdet med infrastrukturen, så der er adgang til Troldebusken ad andre veje, når Buskelundvej lukkes og omlægges til en cykelgangsti. I arbejdet med infrastrukturen vil der være fokus på sikkerheden for gående og cyklister med den kommende trafikløsning.

Fakta

  • Et områdestudie er en undersøgelse af, hvordan et lokalområde får mest muligt ud af de kommunale ejendomme, der skal bygges.
  • Der laves et områdestudie, når der skal opføres flere kommunale ejendomme eller udvikles på eksisterende bygninger inden for et afgrænset område, hvor bygningernes funktioner påvirker hinanden.


Læs mere i områdestudiet 


Yderligere oplysninger

Projektkonsulent Liv Mørch Malskær, 21 36 18 66

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen