Direktør Jann Hansen går på pension

Direktør Jann Hansen har meddelt, at han ønsker at gå på pension med udgangen af februar 2020.

– Jann Hansen har som topdirektør været med til at præge Silkeborg Kommune gennem næsten tre årtier. Han stod i spidsen for etableringen af den nye Silkeborg Kommune og dannelsen af en ny fælles kultur og en god og driftssikker kommune i årene efter kommunalreformen. Han bidrog til, at Silkeborg Kommune kom sikkert igennem den økonomiske krise i 2010 og fik skabt et nyt økonomisk niveau med en robust økonomi og sikker drift. Og han har gennem de senere år bidraget til at udvikle fremtidens velfærd og fællesskabet i kommunen, siger kommunaldirektør Lone Lyrskov.

– Jeg takker Jann Hansen for hans store indsats gennem årene og det store engagement, han har lagt i at skabe den gode kommune, vi har i dag, siger Lone Lyrskov.

26 år i Silkeborg kommune

Jann Hansen fylder 65 til sommer, og han kom til Silkeborg Kommune som økonomidirektør i 1993. Fra 1999 til 2005 var han direktør med ansvar for forsyning, veje, økonomi og skat.

I 2005 blev han udnævnt til ordførende direktør; et job, han også besatte i den nye Silkeborg Kommune efter kommunalreformen i 2007.Da han fyldte 60 blev han udnævnt til udviklingsdirektør og senere direktør med ansvar for teknik- og miljøområdet i forbindelse med en ændring af direktionen.

Generationsskifte i ledelsen

– Vi har længe vidst, at der ventede et større generationsskifte i direktion og koncernledelse, og jeg kunne da godt have ønsket, at generationsskiftet var sket over en lidt længere periode, og at vi ikke samtidig skal sige farvel til tre dygtige topchefer, som alle har fået attraktive direktørjobs andre steder. Det er tilfældighedernes spil, og selv om det er et tab for Silkeborg Kommune, så synes jeg, vi kan være stolte af, at vi er så attraktiv en arbejdsplads, at vi både kan levere topledere til gode direktørjobs andre steder, og samtidig kan sende gode topledere på pension efter mange år i kommunes tjeneste. Vores opgave er nu at finde nogle nye, dygtige ledere, som passer godt ind i Silkeborg Kommune, siger Lone Lyrskov.