Danmarks Outdoor Hovedstad fylder 3 år

Lørdag, 25. april 2020, er det tre år siden Silkeborg Kommune udnævnte sig selv til Danmarks Outdoor Hovedstad. Siden har Silkeborg fået endnu mere at have det i – og mange flere tiltag er på vej.

Danmarks største skatepark og discgolfbane, en bikepark i international kaliber, 45 km mtb-spor og en kæmpestor naturpark er føjet til listen over faciliteter, mens supernaturlegepladser, et trailcenter og nye søbade er på vej.

Det er blot nogle af de tiltag, der allerede er ført ud i livet eller er blevet politisk besluttet, siden Silkeborg Kommune udnævnte sig selv som Danmarks outdoorhovedstad i 2017.

– Vi har naturen og outdoor-livet under huden her i Silkeborg. Det er en fornøjelse at opleve, hvor hurtigt hele vores kommune – fra erhvervsliv og borgere til foreninger og politikere – har taget tanken til sig og fået ambitionen om at være outdoorhovedstad til at blive til virkelighed, siger borgmester Steen Vindum.

Læs mere om aktiviteter og projekter i Danmarks outdoorhovedstad.

Silkeborg bliver vært for europæisk outdoorkonference i 2021

At Silkeborg er Danmarks Outdoor Hovedstad, er også blevet anerkendt uden for Danmarks grænser.

I efteråret 2021 bliver Silkeborg vært for konferencen Outdoor Sports Euro’Meet, der samler europæiske outdoorbyer, forskere, universiteter, organisationer og andre outdoorinteresserede.

– Vi er meget stolte over, at vi kan trække så stor og velanset en konference til Silkeborg. Det viser, at vores vision som Danmarks Outdoor Hovedstad har vakt international genklang og at Silkeborg – og Danmark – bliver anerkendt som en af de tunge drenge inden for outdoor, siger borgmester Steen Vindum.

Masterplan skal gøre outdoor til en del af hverdagen og velfærden

I 2020 har Silkeborg Kommune nedsat et politisk outdoor-udvalg, der skal sætte turbo på outdoor-udviklingen i Silkeborg Kommune.

En af udvalgets opgaver er at lave en masterplan, der bl.a. skal svare på, hvordan outdoor bliver en endnu større del af Silkeborgs måde at løse velfærdsopgaver. For man skal kunne mærke, at man bor i Danmarks Outdoor Hovedstad – fra børnehaven til plejecentret.

Outdoor er allerede en del af Silkeborg Kommunes udviklingsstrategi. Det betyder, at outdoor allerede i dag bliver tænkt ind i den måde, kommunen løser velfærdsopgaver.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top