Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser tirsdag

Coronastatus tirsdag 25. august 2020

Smittestatus
I det seneste døgn er fire testet positive for smitte med coronavirus i Silkeborg Kommune. Smitten er fortsat koncentreret i ungdomsmiljøet. De seneste syv dage er 25 nye smittede. Det er to flere end i går. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu på 26,5 nye smittetilfælde den seneste uge. Dermed er Silkeborg over den bekymringsgrænse på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med, men fortsat væsentligt under de 47,8, som var niveauet, da smitten under mikroudbruddet tidligere på måneden toppede.

Sundhedsmyndighederne ophæver de særlige anbefalinger i Silkeborg
På baggrund af en samlet vurdering af smittesituationen ophævede sundhedsmyndighederne i går 24. august 2020 de særlige restriktioner og anbefalinger i Silkeborg. Selv om antallet af smittede er steget hen over weekenden, er smitteniveauet i øjeblikket på ca. det halve af det højeste niveau under mikroudbruddet tidligere på måneden. Det er især blandt børn og unge, at smitten lige nu breder sig i Østjylland. Silkeborg Kommune er derfor i tæt dialog både med sundhedsmyndighederne og med daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser om coronasituationen.


Særlig indsats over for unge
Silkeborg Kommune er i tæt kontakt med både sundhedsmyndighederne og ungdomsuddannelserne om indsatser for at begrænse smittespredningen blandt unge.
Silkeborg Kommune har i går opfordret ungdomsuddannelserne til at tale med elever og studerende i de enkelte klasser om alvoren omkring smittespredningen og de sundhedsmæssige anbefalinger til at begrænse smittespredning.
Silkeborg Kommunes boligsociale medarbejdere er opsøgende over for unge, og Silkeborg Kommune vil desuden opfordre forældre med elever på ungdomsuddannelserne til ikke at lade de unge besøge pårørende på kommunens plejecentre og botilbud, ligesom Silkeborg Kommune vil indføre besøgsrestriktioner for unge, så eventuelle besøg foregår udendørs. Silkeborg Kommune har desuden nedsat en taskforce, som har fokus på indsatser og kommunikation med unge.

Bliv testet med og uden tidsbestilling
Det mobile testcenter på Kejlstrupvej 51 er åbent mandag-fredag 9-16 i denne uge. Ved det mobile testcenter møder du blot op uden at bestille tid. Medbring tålmodighed, for der kan opstå kø.
Det nye testcenter på Søholt (de hvide telte) er åben. Her skal du bestille tid til test på www.coronaprover.dk. 
Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. 
Se de aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

Systematisk test af medarbejdere med kontakt til sårbare borgere
Regeringen og KL aftalte 30. juni 2020, at medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen skal testes systematisk for coronavirus. Hver 6. uge i kommuner med færre end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge, og hver 14. dag i kommuner med 20 eller flere smittede. I går mandag afsluttede Silkeborg Kommune den første 14-dags-runde med test af personale. Regionens testbil har over en periode holdt to steder hver dag, om formiddagen ved et plejecenter og om eftermiddagen ved et mødested for hjemmeplejen og hjemmesygeplejen, så testbilen i løbet af en 14. dags periode er kommet rundt til alle kommunens plejehjem og mødesteder for hjemmeplejen og hjemmesygeplejen.
Region Midtjylland har desuden uddannet 20 medarbejdere på sundheds- og omsorgsområdet og på socialområdet i at teste, så Silkeborg Kommune selv kan overtage test af medarbejdere. Det er planen at yderligere ca. 30 medarbejdere i løbet af de kommende tre uger skal oplæres i at teste for coronavirus. Hvornår Silkeborg Kommune overtager testarbejdet er endnu ikke endeligt aftalt med Region Midtjylland.

Hold fast, Silkeborg
Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen