Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 7. december 2020

KommuneNyheder - Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag 

KommuneNyheder - Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag 

 

Coronastatus mandag 7. december 2020

 

Smittestatus i Silkeborg

11 er testet positive det seneste døgn. Det er fem færre end i går, og 14 færre end i lørdags.
102 er testet positive den seneste uge, hvor 6.614 er blevet testet og 1,54 % er testet positive.
109 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er én mindre end i går.
1065 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Silkeborg undgår delvis nedlukning op mod jul

Regeringen og sundhedsmyndighederne har i dag besluttet en delvis nedlukning og nye restriktioner i 38 kommuner gældende fra onsdag i Århus, Odense, København og kommunerne omkring København. Silkeborg er ikke omfattet af de nye restriktioner. Selv om smitten er høj i Silkeborg, er smitten i Århus 2,5 x højere, og fem gange højere i de hårdest ramte kommuner omkring København. Vær med til at holde smitten nede, så vi ikke risikerer at få nye restriktioner og krav lige op til jul. Se flere informationer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Landsdækkende restriktioner forlænges til 28. februar

På grund af det høje smitteniveau har regeringen og sundhedsmyndighederne i dag forlænget de landsdækkende coronarestriktioner og anbefalinger, der allerede gælder i dag. Restriktionerne gælder nu frem til 28. februar 2021. Det betyder, at barer, cafeer og restauranter fortsat skal lukke kl. 22, stående kunder skal bære mundbind, forsamlingsforbuddet er på 50 personer undtagen ved visse arrangementer, og arbejdspladser opfordres til at medarbejderne arbejder hjemmefra, når det er muligt. Husk også at medbringe mundbind i al offentlig transport og på stationsområder.

Silkeborg tester 5000 unge for at få smitten ned inden jul

I Silkeborg er der mange unge blandt de smittede, og Silkeborg Kommunes krisestab har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Midtjylland iværksat en målrettet indsats for at få testet unge på de store uddannelsesinstitutioner. Indsatsen begyndt i torsdags, og i løbet af denne uge ventes op mod 5.000 unge at være testet for at bryde smittekæder. I dag og i morgen er testbilerne på College 360, og onsdag-torsdag ved uddannelsesinstitutionerne på Campus Bindslevs Plads. Vær med til at holde smitten nede, så vi ikke risikerer at få nye restriktioner og krav lige op til jul.

Hold afstand – også på arbejdspladsen og i spisepausen

Mange silkeborgensere bliver smittet på arbejdspladsen, og krisestaben opfordrer derfor alle til også at holde afstand på arbejdspladserne og i spisepauserne – og bed andre om at tage hensyn. De fem generelle råd gælder også på arbejdspladsen: Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Og bliv hjemme i selvisolation og bliv testet, hvis du har symptomer på smitte. Smittekæderne skal brydes – også på arbejdspladsen og i spisepausen. Vær med til at holde smitten nede, så vi ikke risikerer at få nye restriktioner og krav lige op til jul.

Daginstitution og tre skoler sender børn og elever hjem i selvisolation

En medarbejder i Børnehuset Bakkebo i Hvinningdal er testet positiv for smitte. 14 børn og tre medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Børnene må vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus, eller når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte.
En medarbejder på Langsøskolen på Aarhusbakken er testet positiv for smitte. 63 elever og seks medarbejdere elever og fem medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæde. Elever og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte efter de anvisninger, der er givet fra skolen.
En elev på Skolen i Nørskovlund er testet positiv for smitte. 12 elever og 12 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæde. Elever og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte efter de anvisninger, der er givet fra skolen.
En medarbejder og et barn på Sejs Skole er testet positiv for smitte. Tre klasser fordelt på tre årgange vurderes at kunne have været i nær kontakt med de smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Elever og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte efter de anvisninger, der er givet fra skolen.
Forældre, elever og medarbejdere er informeret. 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen