Coronavirus: Plejecentre åbner delvist for besøg fra pårørende

Coronavirus: Bedre forhold på vej for udebesøg på plejecentre

Efter genåbning for besøg på plejecentrenes udearealer efterspørger stadig flere pårørende og ældre bedre forhold for besøg. Silkeborg Kommune afventer lige nu de nærmere retningslinjer for puljen og anbefalinger til fx opsætning af besøgspavilloner til ly for regn og blæst.

Et bredt flertal i Folketinget har afsat 165 mio. kr. til blandt andet at forbedre mulighederne for besøg hos ældre på plejecentre, og i aftalen nævnes blandt andet muligheden for, at der kan opsættes besøgspavilloner, udestuer eller lignende ved plejecentrene.

De fysiske forhold for pårørendes besøg på udearealer ved de enkelte plejecentre i Silkeborg Kommune kan være meget forskellige i forhold til fx ly for regn og blæst. Silkeborg Kommune afventer i øjeblikket retningslinjerne for udmøntningen af Folketingets pulje og sundhedsmyndighedernes anbefalinger til en sundhedsmæssig forsvarlig opsætning af fx besøgspavilloner. Silkeborg Kommunens Sundheds- og Ældreudvalg skal drøfte bedre forhold for besøg på udvalgets møde 11. maj 2020.

Allerede mandag 27. april 2020 begyndte Silkeborg Kommune at genåbne for besøg fra pårørende på udeområder ved plejecentrene. Genåbningen for besøg sker for at mindske isolation og ensomhed hos ældre og efter et stort ønske fra pårørende. Genåbningen blev muligt på baggrund af en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen, og rammerne for besøg på udearealerne tager højde for de sundhedsmæssige retningslinjer for at forebygge spredning af smitte.

Når rammerne for Folketingets pulje til blandt andet bedre forhold for besøg meldes ud, og når sundhedsmyndighedernes anbefalinger for pårørendes udebesøg på plejecentrene kommer, vil Silkeborg Kommune hurtigst muligt udmønte rammer og anbefalinger i praksis.

Se mere om Folketingets aftale om hjælp til ældre under coronakrisen på www.coronasmitte.dk.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen