Silkeborg halverer sagsbehandlingstid og slår ny rekord i antal byggesager

Byggeansøgninger sætter rekord i Silkeborg


Væksten i Silkeborg Kommune er stor. Stadig flere bygger boliger, og antallet af byggeansøgninger sætter rekord for andet år i træk.

– Alene i januar kom der hver eneste arbejdsdag næsten otte nye byggesager ind på byggesagsbehandlernes bord, fortæller Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

I hele 2018 steg antallet af ansøgninger med 25 % i forhold til året før, som også var et rekordår. Væksten ses også i antallet af nye, indflytningsklare boliger, hvor der i 2018 flyttede folk ind i næsten tre gange så mange boliger som i 2016.

Komplicerede byggesager

– Der bygges over hele kommunen, og bygherrer og virksomheder afleverer i stigende grad ansøgninger om store og komplekse byggesager, siger Steen Vindum.

Der er mange etageboliger og rækkehusprojekter med selvstændig infrastruktur og vejanlæg, som kræver en grundig dialog med bygherrerne, og som er afhængig af politiets sagsbehandling og godkendelse. Der er også en del store sager med meget komplicerede brandforhold, primært erhvervssager, men også boligprojekter som fx et 23 etagers højhus på Papirfabrikken.

Sagsbehandlingstiden falder

At ansøgningerne ikke kun handler om ukomplicerede carporte vidner sagsbehandlingstiden også om. Da antallet af ansøgninger steg med 25 % i 2018 steg også sagsbehandlingstiden, så den i juli 2018 toppede med et gennemsnit på 78 dage, hvilket er en meget lang ventetid for både borgere og virksomheder. Selv om arbejdsmarkedet for erfarne byggesagsbehandlere er nærmest støvsuget i kommunerne, lykkedes det alligevel at øge bemandingen og effektivisere sagsbehandlingen, så den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i december 2018 var faldet til 27 dage, hvilket også omtrent var niveauet i 2017. 

– Vi øger bemandingen igen her i foråret 2019 for dels at håndtere den fortsatte stigning i ansøgninger og dels at få sagsbehandlingstiden yderligere ned.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen