Økonomiudvalgets udtalelse om forsinkelse af letbanen

Odense sætter fokus på fællesskabet

For første gang sættes der den 31. august gang i ABC Fællesskabsstafetten her i Odense. Dette sker ved en fællesspisning for stafetdeltagerne i Senior Hus Odense, hvor Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet, overrækker depechen til fællesskabsstafettens første aktør.

“Bekæmpelse af ensomhed er en mærkesag for mig, fordi ensomhed kan ramme os alle uanset alder, køn og social status. Derfor hilser jeg alle tiltag velkomne, der støtter op om kampen mod ensomhed, og jeg synes, at Fællesskabsstafetten er en fantastisk ide. Jeg er meget glad for, at så mange aktører her i Odense støtter op om stafetten, for det vidner om, at vi er mange, der har et mål om, at Odense skal være en by uden ensomhed”, siger Søren Windell.

Frivilligcenter Odense modtager depechen først

Fra 31. august til 13. september vil stafetten turnere rundt i hele Odense, og den kommer ud til både foreninger, organisationer, kommunale og regionale tilbud. Den første, der modtager depechen, er Frivilligcenter Odense.

“Vores fornemste opgave er at støtte byens frivillige fællesskaber, og for os er det meget meningsfuldt at være med til at synliggøre det frivillige arbejde og på den måde støtte op om vores medlemsforeninger. Med fællesskabet er vi med til at bekæmpe ensomhed”, siger Jess Kahr, Centerleder i Frivilligcenter Odense.

Når depechen overdrages fra aktør til aktør, vil de forskellige aktører invitere interesserede odenseanere ind i netop deres fællesskab og byde på alt fra pandekager, quiz og fællesskabsstrik til mindfulness i naturen, ridning, musik og australsk fodbold.

Spis pandekager, se fodbold eller tag på cykeltur

Fællesskabsstafetten kommer til at byde på et væld af aktiviteter for odenseanerne, som kan studeres i dette program: https://www.odense.dk/pio/kalender/september

De deltagende i ABC Fællesskabsstafetten 2021 er:

Café Paraplyen, OK Aktiv, Social Sundhed Odense, Stoppestedet, HeadSpace Odense, Odense Lions, Polarstjernen Spejderklub, Bolbro Brugerhus, Red Barnet og Babysvøm, RedenUng, Dansk Røde Kors Nørklerne, OPTUR, Teaterskolen Toppen, Sanderum Rideklub, Dansk Røde Kors Genbrug, At Danse med Livet, Provstegårdsskolen, Pårørenderådgivningen i Odense Kommune, Fri på Vandet, Frivilligcenter Odense og OB Superligafodbold.

Du kan læse mere om Fællesskabsstafetten her.

Fællesskabsstafetten bliver stablet på benene i samarbejde med netværket Sammen om at Bekæmpe Ensomhed i Odense.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen