Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18...

Odense Kommune lægger igen 2,2 millioner kroner i borgernes hænder

220.000 kroner. Det beløb kan man nu opnå til glæde og gavn for fællesskabet og frivilligheden i sit lokalområde gennem ‘Borgerne Bestemmer’-puljen 2020, der åbner for ansøgninger den 27. maj. Op til 10 lokalområder i Odense Kommune har mulighed for hver at få 220.000 kroner.
 
Rammerne er simple: Kan du samle en gruppe på mindst fem borgere fra dit lokalområde, hvor I sammen brænder for at udvikle lokalområdet, er der mulighed for at søge om midler. Det kan for eksempel være et fællesskab med repræsentanter fra foreninger og individuelle ildsjæle. Opgaven er herefter at beskrive, hvordan man vil arbejde for, at lokalområdets borgere deltager og kommer med idéer til, hvad pengene kan bruges til. I første omgang skal man ikke beskrive konkrete projekter i ansøgningen.

Drives af borgerne

– Det stærke ved ‘Borgerne Bestemmer’-puljen er, at det netop er borgerne selv, som styrer de lokale initiativer – både udviklingen af initiativerne og ansvaret for at få dem helt i mål. Det giver sammenhold og fællesskab, og så kan vi fra kommunens side yde assistance og selvfølgelig levere pengene. Men det hele drives af de borgere, som kender deres eget lokalområde og bedst ved, hvad der er behov for, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.
 
Som noget nyt i ‘Borgerne Bestemmer’-puljen er 100.000 kroner øremærket til initiativer og projekter, der handler om den nære velfærd og sociale projekter.
 
Hvilke idéer, der i sidste ende skal finansieres af puljen, besluttes ved en afstemning i lokalområderne. Afstemningen arrangeres af en styregruppe i hvert område, og alle i området må stemme. Man skal dog være mindst 10 år for at kunne stemme. 
 
Eksempler på tidligere vinderprojekter:

•    Shelter, bålplads, delekano, guidede naturvandringer
•    Foredrag for børn, juletræstænding, halloweenarrangementer
•    Velkomstpakke til nye i kvarteret, fællesspisning, gyser-events og fællessang 

 
FAKTA

Hvis man ønsker at søge ‘Borgerne Bestemmer’-puljen, skal ansøgningen sendes senest den 27. juli via ansøgningsskemaet, man finder på Odense Kommunes hjemmeside.
 
Ansøgningerne gennemgås af et bevillingsudvalg med repræsentanter fra de fem forvaltninger i Odense Kommune. Bevillingsudvalget indstiller til Økonomiudvalget, der i august træffer den endelige beslutning om bevilling eller afslag.
 
Borgergrupperne i de 10 lokalområder, som opnår bevilling, skal ud og gøre medborgerne i lokalområdet opmærksomme på den nye pulje, så flest muligt kan byde ind med idéer og forslag til projekter.
 
Læs mere om ansøgningsprocessen, tidsfrister mv. på odense.dk.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen