Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18...

En halv kilometer kunst med mening indviet

Den over 500 meter lange rettighedssti blev indviet i dag og består af 42 del-kunstværker, der hver især repræsenterer en af rettighederne i FN’s børnekonvention.

Alle klasser på skolen har bidraget til kunstværkerne og har i den forbindelse sat sig ind i børnerettighederne. Det samme får alle andre nu mulighed for, for hvert maleri på fortovet har fået et nummer, som svarer til en rettighed i børnekonventionen – en rettighed, som man kan læse uddybende om på en glasvæg dekoreret med netop FN’s børnekonvention.

– Jeg synes, det har været fedt, at alle klasser har arbejdet med det samme emne. Vi har haft mulighed for at arbejde i dybden med børnerettighederne, og det er fedt, at andre kan få glæde af det også, når de går tur rundt om skolen, siger Ida Thorn fra 8.B.

Hun er medlem af Hjalleseskolens rettighedsråd og havde fornøjelsen af at gå den første officielle tur på rettighedsstien under indvielsen. Med sig havde rettighedsrådet blandt andre Odenses børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

– Rettighedsstien er et fantastisk initiativ, hvor børnekunst rykker ud og bliver en del af lokalområdet, og jeg synes, det er noget rigtig smukt i, at skolen nu er omkranset med budskaber om børns rettigheder. For eksempel nr. 2 om at man ikke må blive diskrimineret hverken på grund af sprog, religion, køn, handicap eller om man er rig eller fattig. Eller nr. 12, der netop handler om, at børn skal kunne sige deres mening og blive taget alvorligt af de voksne. Det er kunst med mening, siger Susanne Crawley Larsen.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen