Bibliotekerne gør klar til genåbning

Onsdag den 21. april bliver det igen muligt at gå rundt mellem reolerne for at finde en god bog eller film på Hovedbiblioteket og bibliotekerne i Dalum, Tarup og Vollsmose.

De fire biblioteker er nemlig klar til at genåbne efter en længere periode, hvor det kun har været muligt at reservere materialer og hente dem i et begrænset område. Nu kan man igen lede efter bøger og opholde sig i bibliotekernes åbne områder. For at få adgang til bibliotekerne skal man fremvise et gyldigt coronapas.

– Det er et stort skridt for kulturlivet i Odense, at vi nu kan se frem til en genåbning af vores fire største biblioteker. Selv om det har været muligt at reservere og hente bøger i den sidste del af nedlukningen, så skal man ikke underkende, at mange odenseanere har savnet at besøge biblioteket. Nu glæder jeg mig til næste skridt, hvor også de mindre biblioteker åbner, og hvor man igen vil kunne deltage i bibliotekets mange spændende arrangementer, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Sikkerheden er fortsat i højsædet

Det kræver et coronapas – enten på telefonen eller et fysisk eksemplar – at få adgang til biblioteket, men det gælder også, at man fortsat skal bruge mundbind/visir og holde to meters afstand til andre gæster og personale. Biblioteket sørger naturligvis også for effektiv rengøring og håndsprit.

– Først og fremmest er vi bare glade for, at vi igen kan åbne dørene for vores gæster. Vi har haft stor succes med vores ‘reserver og hent-løsning’, men det ændrer ikke på, at borgerne i Odense tørster efter at kunne besøge biblioteket på almindelig vis, og vi glæder os til at byde dem velkommen igen, fortæller chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen.

Det er appen ‘MinSundhed’ der fungerer som coronapas. Hvis man ikke har en smartphone, skal man medbringe et fysisk coronapas for at få adgang til biblioteket. I Borgernes Hus kan man fortsat besøge Borgerservice uden et coronapas, men man skal fortsat bestille tid på www.odense.dk/borgerservice, inden man møder op.

– Selvfølgelig ville vi allerhelst have, at vi bare kunne åbne op som i ‘gamle dage’, men det må vi vente lidt med endnu. Bibliotekerne planlægger masser af arrangementer, og det hele skal nok blive normalt igen på et tidspunkt, men indtil da må vi leve med, at det kan føles lidt omstændigt for nogen at besøge biblioteket. Det er trods alt bedre end at være helt nedlukket, lyder det fra Kent Skov Andreasen.

Åbning evalueres i prøveperiode

I første omgang åbner de fire biblioteker op i en prøveperiode, hvor man løbende evaluerer genåbningen. Hovedbiblioteket vil holde åbent mandag til fredag fra klokken 12 til 18 samt lørdag fra klokken 10 til 15.

Bibliotekerne i Dalum, Tarup og Vollsmose holder åbent mandag og onsdag fra klokken 13 til 18 og tirsdag, torsdag og fredag fra klokken 13 til 16.

Byens øvrige biblioteker holder fortsat lukket, indtil det er muligt at genåbne dem på en forsvarlig måde.

Da bibliotekerne løbende opdaterer med informationer om genåbningen, henstilles der til, at man holder øje med www.odensebib.dk for nyheder og informationer om genåbningen.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top