Helt ny daginstitution står inden længe klar i Vanløse

Snart kan børnene i Vanløse træde ind i en nybygget daginstitution med moderne faciliteter. Rejsegilde 18. august.

Snart kan børnene i Vanløse træde ind i en nybygget daginstitution med moderne faciliteter. Byggepladsen indgår desuden som pilotprojekt i arbejdet med at fremme bæredygtighed i byggeriet. Rejsegilde 18. august. 

Snart slår en ny daginstitution dørene op i Vanløse, hvor der er behov for mere kapacitet og pladser til den voksende børneflok i bydelen. Der er plads til otte børnegrupper fordelt på 48 vuggestuepladser og 88 børnehavepladser. Daginstitutionen har haft tidlig opstart i midlertidige lokaler og kan nu glæde sig til at flytte ind i nybyggede rammer.

Byggepladsen skiller sig ud, da den indgår som pilotprojekt i Københavns Kommunes arbejde med bæredygtighed. På byggepladsen anvendes bl.a. fossil- og emissionsfrie arbejdsmaskiner for at nedbringe CO2-udledningen i kommunens byggerier. Det har allerede kastet resultater af sig, da arbejdsmaskinerne på el ikke udleder CO2, og de maskiner, der benytter biodiesel, har reduceret CO2-udledningen med 85 procent.

Overborgmester Lars Weiss (S) glæder sig over, at et nyt børnehus er på vej, og at byggeprocessen samtidig er miljøvenlig:

”Der bliver flere og flere Vanløse-børn, og derfor skal vi sikre moderne, trygge pasningsmuligheder til familierne i bydelen. Jeg glæder mig til at se huset tage form. Og så er det fantastisk, at byggepladsen arbejder med klimavenlige arbejdsmaskiner, så CO2-udledningen er kraftigt reduceret. Det er godt for den grønne omstilling i byggeriet, godt for københavnerne og betyder mere ren luft og mindre støj i byen”.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) er enig: 

”Fra mig skal lyde et stort tillykke til de børn, forældre og medarbejdere, der snart kan tage den nye daginstitution i brug. Det bliver så godt. Som børne- og ungdomsborgmester er jeg meget glad for, at man går nye klimavenlige veje i byggeriet. Det er vigtigt – ikke mindst af hensyn til byens yngste – at vi tænker i bæredygtige løsninger.”

Daginstitutionen MUNDI på Klitmøllervej 20 i Vanløse forventes at stå færdig til indflytning i december 2021.

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Lars Weiss via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf. 26 13 65 49.

Kontakt til børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen via pressekonsulent Jørgen Bredvig Skadhede, tlf. 51 94 73 21.

Fakta

  • Rejsegilde (udskudt pga. corona) på daginstitutionen MUNDI, Klitmøllervej 20, Vanløse, onsdag 18. august 2021 kl. 12.30. Pressen er velkommen, men tilmelding er nødvendig.
  • Byggeprojektet er en nybygget daginstitution med plads til otte børnegrupper fordelt mellem 48 vuggestuebørn og 88 børnehavebørn.
  • Nybygningen er på 1563 m2 og etableres på Klitmøllervej 20 på et areal ved Vanløse Idrætspark, som ikke tidligere har været anvendt.
  • Københavns Kommune har afsat 200.000 kr. til at prioritere de nye, CO2-besparende tiltag på byggepladsen.
  • Byggeri København bygger for ca. tre mia. kr. hvert år, og omlægning til mere bæredygtigt byggeri har derfor et kæmpe klimapotentiale.

 

 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen