Ny aftale skal forebygge udsatte boligområder og sikre boliger til

16. november 2022

Ny fælles udlejningsmodel styrker samarbejdet mellem kommune og boligorganisationer om at sikre positiv udvikling i alle boligområder

Mere end 23.000 familieboliger i Aalborg Kommune er fra 1. januar 2023 omfattet af en fælles udlejningsaftale mellem alle kommunens almene boligorganisationer og Aalborg Kommune.

Centralt i aftalen er, at der indføres et særligt monitoreringsværktøj på tværs af kommunens boligområder, der inddeles i en trappetrinsmodel med grønne, gule og røde områder. Placeringen i modellen, er afgørende for hvilke udlejningsregler, der kan anvendes i det enkelte område. Indplaceringen sker på baggrund af nationale data og opdateres 3 gange årligt af Aalborg Kommune.

Aftalen skal sikre, at Aalborg Kommune er en by med blandede og velfungerende bydele. Det skal ske ved at forebygge, at ingen boligområder ender på regeringens liste over udsatte boligområder.

Derudover skal det ses som et værktøj til at sikre boliger til alle. Ny lovgivning betyder, at personer i beskæftigelse og uddannelse vil få fortrin til boliger i de boligområder, der er på de såkaldte parallelsamfunds- og forebyggelseslister. Derfor er det samtidigt vigtig at sikre andre grupper af borgere adgang til boliger i andre boligområder.

Endelig er det et ønske fra parterne om at inkludere alle byens borgere. Det handler også om at hjælpe med at skaffe boliger til hjemløse i overensstemmelse med Aalborg Kommunes Housing First strategi. Det er også at hjælpe med at huse nye flygninge i kommunen.

“Vi står med den her aftale sammen om at sikre mangfoldighed og fællesskab i Aalborg Kommune. Det handler ikke om at fravælge nogen. Tværtimod bidrager det også til at sikre, at der på tværs af hele Aalborg Kommune er boliger til rådighed for boliganvisningen – også i de mere ressourcestærke områder.”, forklarer rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og Velfærd.

Det er nyt at arbejde så systematisk med udlejningen, og at alle boligorganisationer er med i aftalen.

“Vi er formentligt blandt de første kommuner i landet, der arbejder så systematisk sammen med boligorganisationerne i forhold til at sikre en bred beboer-sammensætning og positiv udvikling i vores boligområder. Det har også betydning for sammenhængskraften i hele kommunen på tværs af boligområderne”, fortæller rådmand Jan Nymark Rose Thaysen, By og Land.

De to rådmænd peger begge på, at den nye aftale ikke står alene. Aalborg Kommune arbejder over en bred kam sammen med boligorganisationerne i forhold til at investere i og udvikle de enkelte boligområder.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top