Få et gratis sundhedstjek | Nyheder

Igen i år tilbyder Træning & Forebyggelse tjek og sundhedssamtaler, når der er International Lungedag og Verdens Diabetesdag. Det kan være med til at forebygge udviklingen af sygdomme og forbedre livskvaliteten.

Det er den 16. november fra kl. 14-17, at sundhedshuset endnu en gang danner rammen om en eftermiddag i sundhedens tegn, hvor du kan møde sundhedspersonale, foreninger og frivillige, og blandt andet få lavet en lungefunktionsmåling.

Apoteket, diabetesforeningen, frivillige fra Lunge netværk og sundhedspersonale fra Fredericia Kommune, Træning & Forebyggelse, byder indenfor til sundhedstjek og gode snakke med dig, der bor eller arbejder i Fredericia.

Fokus på KOL og diabetes
Vi ved, at mange mennesker er i risiko for at udvikle både KOL og diabetes, og mange har sygdommene uden, at de har opdaget det.

Type 2 diabetes er den mest udbredte diabetestype i Danmark og udgør ca. 80 % af det samlede antal diabetikere. Der findes endnu ingen kur mod type 2 diabetes, men der er til en vis grad muligt at forebygge sygdommen, hvis du spiser sundt, bevæger dig hver dag og undgår rygning og overvægt.

Har du diabetes type 2 kan en sund livsstil sammen med din medicin være med til at udsætte eventuelle følgesygdomme.

I sundhedshuset kan du få en risikotest, få målt dit blodtryk, høre om de tilbud og muligheder, der findes til dig med diabetes, bl.a. afholdes der forskellige kurser i Træning & Forebyggelse, der kan støtte dig i en ændret livsstil, når du har diabetes.

Vi sætter også fokus på sygdommen KOL, som er den mest almindelige lungesygdom i Danmark. Ca. 430.000 danskere har KOL uden at vide det, og det er en af de hyppigste dødsårsager.

Det kan gøre en stor forskel, hvis diagnosen stilles tidligt, og har man fået diagnosen, er der fortsat mulighed for behandling og forebyggelse ved rygestop, motion, medicin og kost. Vi tilbyder en lungetest, og der vil være mulighed for at få en snak om medicin, rygning, kost og motion.

Ud over et sundhedstjek kan du også få en snak med en klinisk diætist fra Træning og Forebyggelse, som vil tilbyde smagsprøver på energi- og proteinholdige energidrikke.  Endelig kan du høre også om forskellige tilbud, kurser og muligheder, du eventuelt kunne have gavn af.

Kl. 16.15 optræder Lungekoret og viser, at sang er ekstra godt og hjælper med at vedligeholde lungefunktionen. Du kan også møde Danmarks Lungeforening, som kan fortælle meget mere om det at leve med en lungesygdom.

Vi glæder os til at se dig på sundhedshuset den 16. november 2022

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top