Endnu en brint-virksomhed slår sig ned i Fredericia | Nyheder

Virksomheden H2 Energy Esbjerg Aps har købt en erhvervsgrund ved det fremtidige erhvervsområde Stakkevang, der ligger nær Taulov.

Grunden er på 109.900 kvadratmeter, og H2 Energy planlægger at bygge en terminal, hvor brint nemt kan transporteres og anvendes som brændstof til f.eks. lastbiler, til fly og til skibe og til andre industrier såsom stålindustrien.

Borgmester Steen Wrist er glad for at kunne byde H2 Energy Esbjerg velkommen til Fredericia:

– H2 Energy Esbjerg er en stor spiller på området, så det er utrolig positivt, at vi kan tiltrække sådan en kapacitet. Sammen med den brintfabrik, som Everfuel skal drive ved raffinaderiet, betyder det, at vi er ekstremt godt repræsenteret på Power-to-X-landkortet, brintproduktion og energivirksomheder generelt. Det er ikke en fabrik, de vil opføre, men en terminal og placeringen midt i Danmarks største logistikcentrum kan være medvirkende til en grøn omstilling i Danmarks mest anvendte transportcenter. Jeg er stolt af at være borgmester i en kommune, der kan samle og tiltrække alle de vigtige interessenter, så tingene faktisk sker. I den forbindelse skal der lyde en særlig tak til Kristian Drejer og resten af teamet i Business Fredericia samt til ADP. Begge er med til at sikre, at vi kan tiltrække den her type virksomheder, siger Steen Wrist.

Brug for brint

Hos H2 Energy Esbjerg er det også placeringen midt i et af Danmarks helt store transport- og logistikområder, der har været attraktiv.

– At købe grunden i Taulov var et naturligt næste skridt for H2 Energy. Vi forventer, at brintrørføringen fra Esbjerg til Fredericia snart kan transportere vores brint. Samtidig er Taulov et af de bedste steder i Danmark til at skabe rammerne for integration af forsyning, produktion og distribution af grønne brændstoffer. Trekantområdet er ligeledes under etablering som Danmarks nye centrum for grøn energi – H2 Energy vil gerne være med til at skubbe yderligere til ambitionen om at gøre Trekantområdet og Fredericia til knudepunkt for den grønne omstilling af transportsektoren, udtaler Clifford zur Nieden, direktør i H2 Energy Esbjerg.

Fredericia som fremtidens PtX-knudepunkt

Regeringen har udvalgt Fredericia som ét af seks knudepunkter til udvikling af Power-to-X og fremtidens grønne brændsler. ADP, som i forvejen har leveret en klimafokuseret indsats med koblingen af Fredericia Havn og Taulov Dry Port til omstillingen af den maritime- og landbaserede transport, er i gang med at videreudvikle områdets eksisterende infrastruktur til gavn for fremtidens Power-to-X-værdikæde. Placeringen af H2 Energy i Taulov ligger rigtig godt i forlængelse af ADP Energy Infrastructure, som gennem milliardinvesteringer i PtX-infrastruktur i fremtiden vil distribuere grønne brændstoffer til transportsektoren direkte via Taulov Dry Port samt områdets øvrige kilder, mener Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

– Det er meget positivt, at H2 Energy etablerer en brintterminal i Fredericia, da det vil bidrage til udviklingen af fremtidens storskala PtX-knudepunkt i Trekantområdet. Hvis vi skal realisere de høje danske klimamålsætninger og bidrage til produktionen af grønne brændstoffer i stor skala til omstillingen af luftfartsindustrien og i det hele taget omstillingen af den tunge transport, skal vi have adgang til brint i store mængder, siger Rune D. Rasmussen.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top