Svendborg bakker op om fælles indsats overfor bandemedlemmer

Svendborg Kommune melder sig i rækken af fynske kommuner, der indgår en aftale med Odense Kommune om at samarbejde om en skærpet indsats overfor ledige, der har en tilknytning til bandemiljøet.

Ved at indgå en samarbejdsaftale med Odense, sender også Svendborg Kommune et klar signal om, at man ikke vil acceptere kriminelle grupperinger, der udnytter systemet for egen vindings skyld.

– I Svendborg Kommune oplever vi heldigvis ikke mange ledige med bandetilknytning. Denne aftale skal ikke ses som løsningen på et stort aktuelt problem, men vi vil meget gerne være med til at forebygge, at problemet opstår, forklarer Dorthe Ullemose, formand for Borger- og Arbejdsmarkedsudvalget i Svendborg Kommune.

Odense Kommune har gennem flere år haft succes med Specialenheden, som sikrerintensiv aktivering af bandemedlemmer, der ønsker offentlig forsørgelse.

Formålet med indsatsen er at stresse bandemedlemmerne mest muligt. Og det virker – flere bandemedlemmer har frasagt sig offentlige ydelser for at slipper for den intensive aktiveringsindsats.

– Vi skal gøre livet så surt som muligt for de kyniske kriminelle, som sætter sig udenfor systemet. For at få den størst mulige effekt skal vi føre den samme hårde kurs på tværs af kommunegrænser, og derfor glæder det mig meget, at Svendborg slutter sig til gruppen af kommuner, der samarbejder omkring Specialenheden, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

– I Svendborg har vi fokus på, at alle skal bidrage, og derfor er vi glade for muligheden for at kunne trække på Odenses erfaringer og kompetencer på dette område, siger Dorthe Ullemose.

 

Flere kommuner med

Odense Kommune har nu gjort det muligt for Svendborg og andre fynske kommuner at indgå et samarbejde med den såkaldte Specialenhed.

Aftalen sikrer, at Svendborg kan få råd og assistance fra Odense Kommune til myndighedsarbejdet med borgere i målgruppen, og at borgerne kan få en plads i Specialenhedens særlige beskæftigelsesindsats.

Samarbejdet betyder, at kommunerne kan danne fælles front mod de bandemedlemmer, der kunne blive fristet til at flytte rundt mellem kommuner for at slippe for den intensive indsats og fortsat trække på de offentlige ydelser.

– Det er vigtigt, at vi kommuner står sammen, så vi kan lægge størst muligt pres på de kriminelle grupperinger, der ikke vil leve op til de spilleregler, der gælder for alle andre borgere, udtaler udvalgsformand Dorthe Ullemose.

Kerteminde, Nyborg og Nordfyns Kommune har også indgået en aftale med Odense Kommunes Specialenhed.

 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top