Nævning eller domsmand? | Svendborg Kommune

For at blive lægdommer, skal du ansøge om at blive optaget på Svendborg Kommunes grundliste, som består af i alt 198 borgere. Du skal have bopæl i kommunen for at blive optaget. Der er ingen garanti for, at du kommer på grundlisten, selvom du umiddelbart lever op til alle kravene. Det afhænger bl.a. af, hvor mange borgere i Svendborg Kommune, der ønsker at blive optaget på listen. Samtidigt tages der højde for, at listen udgør et alsidigt og repræsentativt sammensat udsnit af kommunens borgere.

For at blive lægdommer skal du:

 • være dansk statsborger
 • have tilstrækkeligt kendskab til det danske sprog
 • være ustraffet og have valgret til folketinget
 • ikke fylde 80 år inden den firårige periode afsluttes den 31.12.2023

Der er en række personalegrupper, som på grund af deres erhverv ikke kan udtages til nævning eller domsmand. Det drejer sig om ministre, advokater, advokatfuldmægtige, centraladministrationens, domstolenes, anklagemyndighedens, overøvrighedens, politiets og fængselsvæsenets tjenestemænd, øvrige personale, sognefogeder og folkekirkens og de anerkendte trossamfunds gejstlige.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

2 kommentarer til “Nævning eller domsmand? | Svendborg Kommune”

 1. Avatar af Lisbeth Frisenette
  Lisbeth Frisenette

  Undertegnede ønsker at komme på grundlisten idet jeg ønsker godkendelse som lægdommer.
  Jeg er bosiddende i Svendborg. Har et fint dansk sprog både mundtlig og skriftligt.
  Jeg er 72,år og har en bred viden om samfundsforhold, idet jeg tidligere har undervist i faget og gennem en del år arbejdet indenfor kriminalforsorgen som socialrådgiver. Har ren straffeattest og opfylder andre krav for at blive opstillet på grundlisten.

  1. Avatar af Lisbeth Frisenette
   Lisbeth Frisenette

   Som bosiddende i Svendborg Kommune og har en bred samfundsindsigt ønsker jeg at bruge disse kvalifikationer i jobbet som lægdommer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top