Forslag til Lokalplan for et boligområde ved Grønnedal

Plan- og Lokalsamfundsudvalget har den 7. februar 2023 besluttet at lokalplanforslag 671 skal sendes i offentlig høring.

Lokalplanforslaget kan ses via den digitale lokalplanvisning her: https://lokalplaner.svendborg.dk/671-boligomraade-ved-groennedal-troense/redegoerelse/om-lokalplanen/

Lokalplanforslag kan også findes som bilag nederst på siden, på Plandata (link: https://planinfo.erhvervsstyrelsen.dk/plandatadk) eller ved henvendelse til Planafdelingen i Svendborg Kommune.

Høring

Lokalplanforslaget er i høring i perioden fra den 9. februar 2023 til og med den 17. marts 2023.

Har du indsigelser, bemærkninger eller ændringsforslag kan du sende dem via: 

  • Den digitale lokalplanvisning: benyt formularen til vestre – tryk på megafonen.
  • Pr. brev: Plan og Udvikling, Frederiksø 4A, 1. sal, 5700 Svendborg

Dit høringssvar vil blive offentliggjort i den digitale lokalplansvisning og ligeledes vil alle høringssvar blive offentliggjort i forbindelse med den politiske behandling af den endelige vedtagelse af lokalplanen.

Om lokalplanen

Lokalplan 671 har til formål, at sikre at området kan anvendes til åben-lav boligbebyggelse i form af enfamiliehuse, mens en mindre del af området derudover også vil kunne anvendes til tæt-lav boligbebyggelse i form af dobbelthuse.

Lokalplanen fastlægger, at området skal udstykkes i større grunde for at sikre en mindre tæt bebyggelse af området og samtidig give mulighed for at større private friarealer kan anlægges fx som haver eller “naturgrunde”.

Derudover fastlægges placering af adgangsvejen og fælles opholdsarealer som skal placeres i tilknytning til tilstødende friarealer udlagt i tilstødende lokalplan 566, så de får en samlet rekreativ kvalitet. 

For at sikre indpasning i området indeholder lokalplanen bestemmelser for byggeriets omfang og placering, herunder at bebyggelse skal placeres så parcellens niveauforskelle optages i bebyggelsen.

Miljøvurdering 

Svendborg Kommune har foretaget en screening af lokalplanforslaget i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).   

Konklusionen på screeningen er, at planen ikke forventes at medføre en væsentlig indvirkning på miljøet, og derfor ikke er omfattet af lovens krav om, at der skal udarbejdes en miljørapport.

Afgørelsen om at planlægningen ikke kræver miljøvurdering kan påklages til Planklagenævnet (link til: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/)  inden fire uger fra den offentlige bekendtgørelse, hvilket vil sige frem til og med den 9. marts 2023.  

Afgørelsen med klagevejledning kan ses som bilag nederst på siden.   

Midlertidige retsvirkninger

Indtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget, gælder der midlertidige retsvirkninger. Det betyder, at ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke må bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for at foregribe den endelige plans indhold.

Lokalplanens midlertidige retsvirkninger gælder i højst 1 år.

Spørgsmål

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Planafdelingen eller undertegnede planlægger:

Rolf Gerster, tlf.: 2479 3291
E-mail: rolf.gerster@svendborg.dk

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top