Om planlægningen
Lokalplan 674 følger kommuneplantillæg 2021.03, omlægger et landbrugsareal til byzone og giver mulighed for opførelse af en variation af boligbebyggelse i form af parcelhuse og række-, dobbelt-, kæde- eller klyngehuse. Formålet med planlægningen er at give mulighed for opførelse af et boligområde i umiddelbar forlængelse af eksisterende byzone i Kirkeby. Planlægningen har til hensigt at skabe grundlag for et nyt boligområde af god kvalitet, der fastholder Kirkebys karakter af landsbymiljø, tilpasset byens eksisterende bymiljø, arkitektur, skala og grønne karakter.
Kommuneplantillæg 2021.03
Tillægget udlægger en ny kommuneplanramme der giver mulighed for boligformål i form af åben-lav (enfamiliehuse) fra 400m2 til 1300m2 og tæt-lav boligbebyggelse (fx rækkehuse) på storparceller med boliggrunde på 250m2. Kommuneplantillægget aflyser samtidig kommuneplanramme 09.03.B.676 samt en del af kommuneplanramme 09.03.B.794 med et areal svarende til den nye rammes areal. Find planen her
Lokalplan 674
Når lokalplanen er offentlig bekendtgjort, må der ikke – retligt eller faktisk – etableres forhold inden for lokalplanområdet, der er i strid med lokalplanens bestemmelser, jf. Planlovens § 18. Lovlig udnyttelse af eksisterende ejendomme kan dog fortsætte uændret. En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Lokalplanen medfører ikke handlepligt, og Byrådet og grundejere i området er således ikke forpligtet til at realisere lokalplanen. Find planen her
Høringssvar
Planlægningen blev politisk igangsat på Byråds mødet d. 29. juni 2021 og forslag til planlægningen har været i høring i 9 uger fra den 6. december 2022 til den 7. februar 2023. Der har været afholdt borgermøde om planlægningen den 19. januar 2023 med fremmøde af ca. 70 borgere. Kommunen har modtaget 6 høringssvar indenfor høringsfristen samt et enkelt udenfor høringsfristen. Høringssvar har overvejende omhandlet trafiksikkerhed udenfor lokalplanområdet. Svendborg Kommune søger at håndtere dette i anden sammenhæng. Der er foretaget mindre administrative præciseringer bl.a. af områdets råstofområde, om mulighed for mindre fælles energianlæg indenfor lokalplanområdet og husdybder jf. høringsfasens hvidbog.
Klagevejledning
Enhver med retlig interesse i sagens udfald kan klage til Planklagenævnet inden 4 uger efter, at planerne er offentligt bekendtgjort.
Du klager via Klageportalen, som du finder et link til her: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/
Klageportalen ligger også på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på www.borger.dk eller www.virk.dk, ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til Svendborg Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Svendborg Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr. 900 for privatpersoner og kr. 1.800 for virksomheder og organisationer. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Svendborg Kommune. Vi videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Anmodningen sendes til: plan@svendborg.dk eller Svendborg Kommune, Plan og Erhverv, Frederiksø 4A, 5700 Svendborg.
Prøvelse ved domstolene
Hvis du vil have kommunens eller Planklagenævnets afgørelse behandlet af en domstol, skal dette ske inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt eller annonceret.