Biodiversitet og trafiksikkerhed går hånd i hånd i Kirkeby

Tidligere på året valgte et enigt Miljø- og Naturudvalg at tilmelde Svendborg Kommune til konkurrencen Danmarks VILDESTE Kommune.

Under Svendborg Kommunes egen kampagne for biodiversitet, VildeSvend, arbejders der på højtryk for at skabe mere biodiversitet i private haver, såvel som på de kommunale arealer. 

En af de måder, hvorpå der skabes mere biodiversitet er gennem synergier med andre projekter. Fordelen ved at skabe biodiversitet i synergi med andre projekter er, at det er mere omkostningseffektivt. Man får simpelthen mere biodiversitet for pengene.

Et af de steder, hvor det er lykkedes at opnå en sådan synergi er ved den nye cykelsti i Kirkeby. Her har det været muligt at flette ønsket om mere biodiversitet, sammen med ønsket om, at øge trafiksikkerhed og tryghed for de bløde trafikanter. Cykelstien er en forlængelse af den allerede eksisterende cykelsti, som går fra Stenstrup Syd st. til Kirkeby. Den nye cykelsti gør det nu muligt at cykle fra Gemalvej og helt frem til skolens cykelskur. 

Cykelstien i Kirkeby fra Gemalvej til Issø-Skolen er belyst og anlagt som en dobbeltrettet fællessti med en bredde på 3 m. På den måde kan stien benyttes af både cyklister og fodgængere, da det har været et ønske at stien kunne benyttes af begge trafikantgrupper.
Desuden er der blevet etableret 2 krydsningsheller for at give cyklister fra den sydlige side af Assensvej en bedre krydsningsmulighed, samt at nedsætte bilisternes hastighed forbi skolen på Assensvej.

Det summer af biodiversitet

I forbindelse med etableringen af cykelstien, er der opstået en bred grøn rabat mellem Assensvej og den nye cykelsti. Her har kommunen plantet 10 egetræer og 15 lindetræer, som skal hjælpe med at højne biodiversiteten i området.Det har været naturligt at plante egetræer og lindetræer, fordi der allerede i området ligger en lindeallé, samt Kirkeby skov der hovedsageligt består af egetræer. 

Foruden de mange nye træer, er rabatterne også tilsået med frø fra især hjemmehørende arter. Blomsterne der er blevet plantet, egner sig særligt godt til en leret jord. Frøblandingen er udviklet i samarbejde med Danmarks Biavlerforening og indeholder arter med en høj pollen- og nektarproduktion.

I løbet af sommeren kommer de blomstrende rabatter til at danne en smuk indkørsel til Kirkeby, samt øge insektlivet i området.

Man kan læse mere om Svendborgs kampagne for biodiversitet, VildeSvend, på www.vildesvend.dk.

Lokal dialog

Det er vigtigt, at den nye biodiversitet falder i god jord hos de lokale borgere. Det er tilfældet i Kirkeby, hvor de lokale borgere allerede er i fuld gang med at lægge planer for en aktiv udnyttelse af området. Svendborg Kommune er i dialog med den lokale borgergruppe omkring forskellige tiltag på de nye grønne arealer.

Yderligere information

Om Biodiversitet
Kasper Lauge Thomassen
Akademisk medarbejder
Mobil: +4521731656
Email: kasper.thomassen@svendborg.dk

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top