Cykelparkering får et kæmpeløft

Cykelparkering får et kæmpeløft

Cykelparkering får et kæmpeløft

214 nye parkeringspladser til cykler er på vej i Sønderborg Kommune. Nogle af dem bliver med mulighed for opladning af elcykler. 

KommuneNyheder - Cykelparkering får et kæmpeløft
– Vi vil gerne have flere til at cykle, fordi det er sundt for mennesker og godt for klimaet, og så vil vi også gerne have masser af turister, som vil opleve vores smukke kommune fra en cykelsadel. Derfor giver det god mening at opgradere vores cykelparkering. Og vi gør det med nogle fine, enkle cykellæn i metal og træ, som ligner hinanden men alligevel kan tilpasses formsprog og arkitektur de konkrete steder. De er diskrete, når de ikke er i brug, og praktiske i brug – en rigtig god løsning, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, som netop har godkendt en samlet plan for opstilling af de mange nye cykellæn.
 
Arbejdet med at finde cykellænene og de bedste placeringer er foregået i samarbejde med Cykelforum. Der skal efter planen opstilles læn til 24 cykler i Nordborg, et tilsvarende antal i Gråsten og resten syv forskellige steder i Sønderborg. Der er i budgettet for 2019-2022 afsat 800.000 kr. til forbedring af cykelparkeringsforholdene i kommunen.
 
Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal, glæder sig også til at se de nye cykellæn:
– Når vi gerne vil have flere til at skifte fra bil til cykel, så må vi også tilbyde nogle gode parkeringspladser. Og det bliver rigtig godt at fjerne nogle af de gamle jernstativer, der står rundt omkring og erstatte dem med nogle, der er pænere, ligesom jeg også synes, det bliver godt, at de er ens rundt omkring.
 
De 24 nye pladser i Nordborg placeres i samarbejde med Udviklingsforum Nordals, mens de 24 pladser i Gråsten tænkes placeres på Sildekulevej ved UlsnæsCentret. I Sønderborg fordeles pladserne på Lille Rådhusgade, ved Rådhuset, på Perlegade ud for Danske Bank, Jernbanegade, Kastanie Alle ved hhv. biografen og Apotekerhaven samt på Vothmanns Plads. På Vothmanns Plads bliver der plads til 32 cykler i to etager med overdækning og med mulighed for at oplade elcykler.
Alle steder bliver der mulighed for at placere et mindre antal handicap- og ladcykler i forlængelse af rækken af cykellæn.
 
Der er de seneste år etableret nye cykelparkeringer på Slotsgade i Gråsten, ved ungehuset Mejeriet i Sønderborg og på Strandvej tæt på Sønderborg Slot.
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/508692ee-a7fd-441d-a555-27570295d25a.png

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 02 18, mail: any@sonderborg.dk
Næstformand Stefan Lydal, tlf. 27 90 38 17, sly@sonderborg.dk
Plan- og myndighedschef Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen