Tikma og Special Minds vinder CSR- og SØV-prisen

Tikma og Special Minds vinder CSR- og SØV-prisen

Igen i år har Silkeborg Kommune udnævnt to virksomheder, som løfter et stort socialt ansvar i kommunen. Det sker som et led i Silkeborg Kommunes strategi for etablering af socialøkonomiske virksomheder fra 2015-2020.

Prisen som årets socialøkonomiske virksomhed gik til Special Minds, som var repræsenteret af daglig leder Sidsel Birk. Special Minds fik prisen for at udnytte de mange ressourcer og kompetencer, som mennesker med diagnoser inden for autismespektret besidder.

– I vender det, andre opfatter som en ulempe eller endda et handicap, til et talent og en styrke, som I bruger til at skabe værdi, sagde beskæftigelseschef Jørgen Haunstrup, da han overrakte prisen til Special Minds onsdag d. 18. september 2019.

Årets Corporate Social Responsibility-virksomhed blev el-installationsvirksomheden Tikma A/S, repræsenteret af direktør Kim Friis Lund. Tikma A/S fik prisen for sin indsats for at hjælpe mennesker i gang på arbejdsmarkedet. Blandt andet tilbyder Tikma A/S praktikforløb, og Kim Friis Lund er en aktiv del af Lærligenetværket, ligesom han er med til at udvikle beskæftigelsesindsatsen som en del af Silkeborg Kommunes Advisory Board og deltager i frokostmøder med ledige kandidater for at sparre med dem om jobsøgning.

– Du har i helt særlig grad vist lyst til at investere i mennesker, sagde Morten Høgh, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, til prisoverrækkelsen.

Flere i job

Et af målene med strategien er at skabe nye arbejdspladser til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Projektet har indtil videre hjulpet over 100 personer i job.

Silkeborg Kommunes strategi for socialøkonomiske virksomheder er udviklet i samarbejde med Frivilligcenter Silkeborg, ErhvervSilkeborg og Jobcenter Silkeborg. Prisuddelingen fandt sted i Rummelig Uge i forbindelse med et morgenbrief arrangeret i samarbejde med Jyske Bank, ErhvervSilkeborg og Den Sociale Kapitalfond Invest. 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen