Status på smittespredning og indsatser mandag

Status på smittespredning og indsatser mandag

Corona- og vaccinationsstatus mandag 8. februar 2021

20210208 Smittegraf 

20210208 Positivprocent 

20210208 Smittetabel 

20210208 Vaccinegraf 

 

Corona- og vaccinationsstatus mandag 8. februar 2021

 

Vaccinestatus i Silkeborg

3.202 (3 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination
2.226 (2 %) er færdigvaccinerede.
596 (96 %) af Silkeborgs plejehjemsbeboere har fået 1. vaccination.
561 (90 %) plejehjemsbeboer er færdigvaccineret.
199.353 (3,42 %) danskere har fået 1. vaccination.
139.116 (2,38 %) er færdigvaccinerede.
Se den prioriterede rækkefølge og vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post eller direkte fra plejecenter og hospital.

Smittestatus i Silkeborg

Silkeborg har fortsat et af de laveste smittetryk blandt kommunerne i Danmark. Efter fire dage under bekymringsgrænsen ligger vi dog i dag lige over grænsen.
5 er testet positive det seneste døgn. Det samme antal som i går og to flere end i lørdags.
0,21 % er testet positive ud af 10.723 testede den seneste uge.
22 er testet positive den seneste uge.
23 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er fire flere end i går. I lørdags lå smittetrykket på 14, hvilket er det laveste niveau i de seneste 4,5 måneder. 
2.181 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Nu får ældre over 85 år tilbud om vaccination – vær tålmodig

Ældre over 85 år kan nu booke tid til vaccination. Vær tålmodig, hvis der ikke er flere tider på www.vacciner.dk. Tiderne bliver frigivet løbende i takt med at vaccinerne er til rådighed. Prøv derfor igen senere, hvis der ikke er flere tider. Alle skal nok blive vaccineret.

Hjælp din mor, far, onkel og tante med at blive vaccineret

Ældre over 85 år kan nu booke tid til vaccination. Pårørende opfordres til at hjælpe familiens ældre. Er din far, mor, tante eller onkel fyldt 89, så kan de muligvis ikke klare opgaven selv og har brug for din hjælp og støtte:

  • Hold øje med invitationen i e-boks eller fysisk brev.
  • Book vaccinationwww.vacciner.dk (med NemID) eller på tlf. 70 23 24 15 (hverdage kl. 8-16 og kl. 9-13 alle andre dage). Bemærk: Der lukkes for booking, når alle tider er taget, og booking skal ske senest kl. 12 før vaccinationsdagen. Der bookes tider til både 1. og 2. vaccination.
  • Transport til og fra vaccinationscenteret på Helsinkivej 3 i Gødvad. Husk mundbind og sygesikringskort og tag gerne en ledsager under armen på dagen.

Kommunen ringer til alle ældre over 85 år om vaccination

De ældre er meget afhængige af, at deres pårørende påtager sig et ansvar for at hjælpe med vaccination. Silkeborg Kommune kontakter i disse dage flere end 1000 ældre over 85 år i kommunen for at oplyse om muligheden for vaccination og for at afklare, om der er behov for hjælp til transport, ledsagelse og booking af tider. Har du brug for hjælp til transport, så kontakt Silkeborg Kommune på tlf. 89 70 13 45 (9-15 alle dag).

Kviktestcenter i Sydbyhallerne er fortsat åben – alle mobile test aflyses

Region Midtjylland har opsagt kontrakten med SOS International om at udføre kviktest. Kviktestcenteret i Sydbyhallerne er fortsat åben, men alle mobile test aflyses fra tirsdag morgen. Region Midtjylland arbejder på i løbet af ugen at få etableret en ny løsning for både kviktestcentre og mobile kviktest i samarbejde med Falck.

Skolerne er genåbnet for 0.-4. klasse på mandag – forældre skal bære mundbind

Glæden er stor på alle skolerne, hvor elever fra 0.-4. klasse efter ugers nedlukning i dag kan komme i skole, SFO og klub igen. Den delvise genåbning foregår efter retningslinjerne for nødundervisning. Forældre skal bære mundbind indendørs, når de afleverer og henter børn i dagtilbud og skoler.

Medarbejdere uddannes til kviktest på skoler

Tirsdag uddanner Falck flere hold medarbejdere i at pode, så de kan foretage kviktest for smitte med coronavirus. Efter genåbning af skolerne for 0-4 klasse, vil alle lærere, pædagoger og andre få tilbudt kviktest to gange om ugen for at bryde eventuelle smittekæder. Uddannelsen som poder omfatter både e-learing

Udbrudshåndtering på Kragelund Plejecenter

En medarbejder på Kragelund Plejecenter er testet positiv med coronavirus, og der er igangsat udbrudshåndtering. To borgere er sat i isolation ud fra et forsigtighedsprincip. Én medarbejder vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede og er i selvisolation. Borgere, pårørende og medarbejdere er orienteret.

Få besked på telefonen om din coronatest

Bruger du sundhed.dk’s app MinSundhed kan du tilmelde dig notifikationer i appen og få et ding, når der er svar på din coronatest. Så undgår du at skulle logge ind på sundhed.dk flere gange for at holde øje med, om der er svar på din test. Download appen på din telefon, opret pinkode og tilmeld dig notifikationer. Så får du automatisk et ’ding’ på telefonen, når der er svar på din coronatest. Denne service gælder halspodning, da hurtigtest med næsepodning giver svar umiddelbart efter test. Bemærk, at du fortsat skal logge ind på sundhed.dk for at se svar på dit barns test.

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination? Hvordan får du besked om vaccination? Hvornår får du tilbud om vaccination? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Vaccinationskalender?

 

 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen