Erhvervsliv: "Det er godt at drive virksomhed i Silkeborg Kommune"

Erhvervsliv: “Det er godt at drive virksomhed i Silkeborg Kommune”

Det er fortsat attraktivt at drive virksomhed i og investere i Silkeborg på trods af nedlukning og corona-restriktioner i nu et helt år. Senest har virksomheden Profound Partners investeret i en byggegrund i Hårup til en boligwebshop med vokseværk.

Selvom store dele af detailhandlen og erhvervslivet i Silkeborg Kommune er hårdt ramt af det seneste års usikkerhed og restriktioner, er der fortsat mange virksomheder, der vokser og har brug for at skalere op.

Det kræver hurtig ekspedition og fleksibilitet fra kommunens side. Det oplevede Steffen Pasgaard, Executive Chairman for Profound Partners i Silkeborg, da hans virksomhed i sidste halvdel af 2020 fik brug for en byggegrund til et projekt med en større logistikvirksomhed.

– De fleste forestiller sig nok, at der er god tid til at tænke over større byggeprojekter. I virkeligheden er der meget kort tid fra tanke til handling – og det kræver samarbejdspartnere, der er i stand til at rykke lige så hurtigt. Det har Silkeborg Kommune været i stand til – og det har betydet, at projektet kunne blive til virkelighed, fortæller Steffen Pasgaard.

Silkeborg bliver en attraktiv logistikhub i Jylland

Profound Partners er en Silkeborgbaseret virksomhed med udenlandske aktiviteter og interesse i at være forankret lokalt.

– Der er sket meget med Silkeborg de sidste 10 år. Vi har fået en motorvej, der både gør det let at arbejde med logistik og at tiltrække den rigtige arbejdskraft. Lige nu oplever vi, at Silkeborg passer til de behov, vores kunder og samarbejdspartnere efterspørger. Og så er det skønt at være i en kommune, hvor vi oplever opbakning fra top til tå, siger Steffen Pasgaard.

Han udpeger samtidig erhvervsområdet i Hårup ved Silkeborg til at blive endnu mere attraktiv som en naturlig beliggenhed for logistikvirksomheder i Jylland.

Topplacering i erhvervsundersøgelse

Profound Partners er ikke den eneste virksomhed, der oplever at Silkeborg er et godt sted at drive forretning.

I Dansk Industris seneste erhvervsklimaundersøgelse vurderede de lokale virksomheder Silkeborg til at have Danmarks 4. bedste erhvervsklima.

– Det er interessant, at Silkeborg er den største kommune, der for andet år i træk ligger i top ti i vores undersøgelse. Kommunen har sat benhårdt ind på at vise sig som den erhvervsvenlige kommune. Det har for alvor skabt en tro på og en optimisme om, at det er fedt at være i Silkeborg som borger og som virksomhed. Så dels ser vi flere virksomheder flytte til kommunen, og dels flytter der hvert år omkring et tusinde nye indbyggere til kommunen. Sidstnævnte sker bl.a. takket være kommunens bosætningskampagne, siger Gordon Trier Holm, Regionalforeningskonsulent for Dansk Industris regionale forening DI Silkeborg-Viborg.

Få hurtig hjælp hos Silkeborgs erhvervstaskforce

Står din virksomhed overfor et stort projekt, der kræver hurtig handling og samarbejde med Silkeborg Kommune?
Så er du meget velkommen til at kontakte vores erhvervstaskforce, der hurtigt kan hjælpe dig videre.

Find kontaktoplysninger.