Nu er 18 grunde på Balle Bygade i Balle klar til at blive solgt. Et område med plads til familielivet og med fokus på bæredygtighed og grønne udeområder.
Har du byggedrømme, og kunne du tænke sig en grund i et familievenligt område med stisystemer, skole, daginstitution og idrætsfaciliteter tæt på, så er det nu, du skal slå til.
18 grunde på Balle Bygade – i prislejet fra 975.000 -1.225.000 – er netop sat i udbud.
Det nye boligområde i Balle er en konkret udmøntning af Silkeborg Kommunes arkitektur- og klimapolitik, som blandt andet stiller skarpt på:
- Hvordan vi håndterer regnvand lokalt for at mindste risikoen for oversvømmelser
- Grøn beplantning, som skal optage CO2 og reducere udledningen
- Hvordan nybyggeri skal passe ind i omgivelserne og landskabet – også med hensyn til, hvordan boligerne placeres på grunden
I praksis betyder det blandt andet, at området håndterer regnvand lokalt, så presset på kloakkerne mindskes samt risikoen for oversvømmelser falder. Og på grund af åbne regnvandsbassiner kommer området til at stå frodigt, grønt og indbydende med masser af biodiversitet og udfoldelsesmuligheder, som appellerer til samvær og bevægelse.
Også grundenes placering er special. De er nemlig placeret i en cirkel med et fællesareal i midten, hvor der er mulighed for at lave et aktivitetsområde med bænke, bålsted eller lignende.
– Balle Bygade er et godt eksempel på, hvordan vi tænker byudvikling på en mere moderne måde. Her lader vi naturens formsprog bestemme boligernes placering, og det skaber et helt unikt boligområde, som skiller sig ud fra mængden, siger Maiken Høden Hoff Andersen, specialist hos Ejendomme ved Silkeborg Kommune.
Målet med Balle Bygade er at skabe et multifunktionalitet, visuelt attraktivt, grønt og bæredygtigt projekt, som skal inspirere andre til, hvordan man kan udvikle nye, bæredygtige bydele.
Læs mere om grundene her: Grundeisilkeborg.dk.
Fakta om bæredygtigt byggeri
- Allerede tilbage i 2015 etablerede Silkeborg Kommune det første bæredygtige boligområde; Gødvad Enge
- Her løber regnvand fra veje og hustage ikke i kloakken, men siver gennem render, grøfter, permeable veje og bassiner ned i jorden. Undervejs kan det bruges til leg og til den fælles vaskeplads
- Huse med grønne tage er opført, som er beplantet med fx mos eller stenurt. Tagene absorberer en del af det regnvand, hvorefter det fordamper eller siver til et afløb. Ud over en isolerende effekt, er det også en måde at håndtere regnvandet lokalt