Spændende dag om socialt ansvar med socialøkonomiske virksomheder

Den 19. november er Fyens Væddeløbsbane rammen om en dag med debat og netværk, hvor Odense Kommune er vært, og målgruppen er virksomheder, som ønsker at komme i gang med – eller blive endnu stærkere på –  socialøkonomiske initiativer.

Kort fortalt er socialøkonomiske virksomheder på sin vis som alle andre virksomheder. De tjener deres penge på almindelige markedsvilkår, men de har samtidig til formål at skabe en positiv social forandring for samfundet. Det kan dreje sig om beskæftigelse for udsatte eller forbedringer af klima, miljø, sundhed med videre.

Mulighederne er mange, og ved det kommende arrangement får interesserede virksomheder mulighed for at blive klogere på, hvordan de kan tage initiativer med sociale formål og værdi.

– Odense har alt for mange borgere, som ikke er en del af det vigtigste fællesskab, vi har: Arbejdsfællesskabet. Her kan socialøkonomiske initiativer være meget gavnlige for den enkelte, men samtidig også for virksomhederne og samfundet. I Odense har vi længe haft fokus på mulighederne, og vi har været indstillet til Kommuneprisen for socialøkonomi, og det er et område, vi gerne vil styrke. Derfor håber jeg også, at der er mange virksomheder, som har lyst til at deltage. Det er relevant, både hvis man har konkrete planer om socialøkonomiske tiltag, eller hvis man blot er nysgerrig, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Hos Beskæftigelses- og Socialforvaltningen ser rådmand Brian Dybro (F) også frem til et spændende symposium.

– At skulle være en socialøkonomisk virksomhed kan lyde stort og måske også uoverskueligt, men det behøver ikke at være alting på én gang. Meningen med denne dag er at vise virksomheder, hvordan de kan gøre en forskel, måske sammen med en socialøkonomisk virksomhed. Det kan være små skridt til at begynde med, men hvis alle gør noget, kan det have enormt stor effekt. Som så meget andet handler det her om at gøre ting sammen, og hvis alle virksomheder tager et socialøkonomisk ansvar, kan vi nå rigtig langt, siger han.

Spændende program

På dagen kan deltagerne se frem til at møde kendte erhvervsfolk, forskere og fagfolk inden for feltet. Blandt oplægsholdene er blandt andet:

VIDEN/FORSKNING

Peter Nørgaard, Stifter og direktør hos Code og Care

Hvorfor er samarbejdet mellem erhverv og kommune så vigtig?

Katia Duprét, Cand.mag og Ph.d., RUC Center for sundhedsfremmeforskning, Lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi samt Institut for Organisering, Etik og social Bæredygtighed

Hvilke udfordringer har de socialøkonomiske virksomheder baseret på forskning i praksis? Fokus på værdibaseret forretninger/virksomheder.

Trine Faber Velling, cand.tech.soc, samt One Planet MBA i sustainability, Exeter University 

Hvordan er virkeligheden i de socialøkonomiske virksomheder med afsæt i bl.a CPH DOME og Grennesminde.

PRAKSIS

Olivia A. Jørgensen, Direktør i Blitek social – formand i den frivillige forening “At danse med livet”

“Vi gør det fordi vi kan” Hvilken betydning og forskel har hendes virksomhedsarbejde for socialt udsatte borgere, og hvordan er “Nansensgade 15” i Odense blevet til?

INVESTRINGER & PENGE

Birgitte Frost Mathiesen, Den sociale kapitalfond

Hvorfor sociale investeringer og hvad virker?

Stine Bosse, tovholder og debattør

Hvorfor skal vi overhovedet tænke socialværdi ind i vores virksomheder, der normalt har en businessværdi?

Klik her for tilmelding til dagen.

Arrangementet begynder kl. 13.30 med registrering og seating. Fra kl. 14.00 og til 16.00 er der debatoplæg efterfulgt af mad og netværk til kl. 17.00. Alt bliver afviklet efter gældende covid-19-regler. Såfremt Covid-19 gør det nødvendigt at afvikle under andre former, vil deltagerne modtage information om dette.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top