Ordningen løber fra d. 21. april indtil d. 1. oktober og er et supplement til de almindelige retningslinjer og vilkår for udeservering. Eksisterende tilladelser til udeservering er derfor fortsat gyldige.
Se www.kk.dk/udeservering-corona for flere oplysninger om ordningen med udvidet udeservering i 2021 og for vejledning til ansøgningsprocessen.
På baggrund af ordningen om udvidet udeservering vil forvaltningen kunne give tilladelse til udeservering på fortove, pladser, torve og p-pladser, men kun som erstatning (helt eller delvist) for mindre kapacitet (inde og ude) som følge af covid-19 afstandskrav og retningslinjer for indretning af restaurationer.
Ordningen gælder kun for udeservering på vejareal, der har status af offentlig vej.
Der kan kun søges om at anvende parkeringspladser foran spiserestauranter og caféers facader – ikke om at anvende parkeringspladser på den modsatte side af vejen. Der kan desuden ikke gives tilladelse til at inddrage parkeringspladser i områder med meget høj parkeringsbelægning. Der vil også kun blive givet tilladelse til at inddrage ordinære parkeringspladser. Handicap – og erhvervsparkeringspladser kan derfor ikke benyttes til udvidet udeservering. Derudover er det politisk besluttet, at der udelukkende kan gives tilladelse til at inddrage parkeringspladser til servering i Middelalderbyen, Frederiksstaden, Gammelholm og Kødbyen.
Tilladelse til brug af ekstra areal vil også skulle godkendes af Københavns Politi. Teknik- og Miljøforvaltningen fører tilsyn med den udvidede udeservering.
Ordningen om udvidet udeservering er politisk besluttet af forligspartierne Alternativet, De Radikale, Konservative, SF, Dansk Folkeparti, Venstre samt løsgænger Kåre Traberg Smidt i forbindelse med den såkaldte overførselssag.