Nye tal: Socialt udsatte borgere kommer ikke fra Greve
Tal fra Lolland Kommune viser, at meget få af kommunens tilflyttere på offentlig forsørgelse kommer fra Greve. Borgmester kalder mediebilledet for misvisende.
691 personer på offentlig forsørgelse flyttede i løbet af 2018 til Lolland Kommune. Heraf var kun fire personer fra Greve. Det viser nye tal fra Lolland Kommune.
Misvisende billede
Tallene er kommet frem, efter Greve Kommune i januar blev beskyldt for at eksportere sociale problemer til Lolland. Noget som borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, af flere omgange har afvist.
Hun mener, at mediebilledet af Greve som en kommune, der bevidst sender socialt udsatte borgere videre til andre kommuner, er misvisende.
”Vi kunne aldrig finde på at spekulere i at sende socialt udsatte borgere til Lolland eller andre kommuner. Og det synes jeg også, at tallene viser. Andelen af Greveborgere på offentlig forsørgelse, som flytter til Lolland, er meget lav”, siger borgmester Pernille Beckmann.
Generelt samfundsproblem
Borgmesteren mener, at det er et generelt samfundsproblem, at socialt udsatte borgere flytter til udkantskommuner. Men selv i en kommune som Greve kan man mærke problemet på egen hånd.
”Vi har selv en nettotilvækst af tilflyttere på offentlig forsørgelse. Så det er bestemt noget, vi kan nikke genkendende til”, siger Pernille Beckmann.
”Alle har ret til at flytte derhen, hvor de har lyst. Men det skævridder samfundet, hvis de samme kommuner modtager alle de dyre borgere. Derfor håber jeg, at folketinget vil kigge på problematikken”, afslutter hun.