Greve er bedst til at få indvandrere i job
Greve Kommunes indsats med at flytte ikke-vestlige indvandrere fra passiv forsørgelse til job er helt i top. Det viser en ny undersøgelse.
De fleste kommuner har svært ved at nedbringe antallet af ikke-vestlige indvandrere på passiv forsørgelse. Men i Greve Kommune går det rigtig godt med at få denne gruppe af borgere i job. Ja faktisk viser en ny undersøgelse, at Greve Kommune er bedst i hele Region Sjælland.
Helt præcist er 47 procent af kommunens ikke-vestlige indvandrere kommet i job. Det er 7 procent bedre end Solrød Kommune, som indtager en andenplads i Region Sjælland.
Formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Morten Dahlin (V) er glad for den positive placering. Men han har ambitioner om, at Greve Kommune bliver endnu bedre.
”Det er selvfølgelig rigtig flot, at vi er de bedste i Region Sjælland til at få ikke-vestlige indvandrere i job. Det viser, at vi gør et godt stykke arbejde. Og det er godt for Greve Kommune, for så kan vi jo bruge pengene på noget andet som bedre kernevelfærd eller lavere skatter”, siger formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Morten Dahlin (V).
”Når det er sagt, så er 47 procent for lavt. Derfor er vi også i gang med at intensivere indsatsen. Vi har blandt andet besluttet at give jobparate kontanthjælpsmodtagere med begrænsede danskkundskaber en intensiv nytteindsats. De skal simpelthen bestille noget for deres penge, samtidig med at vi hjælper dem med at blive bedre til det danske sprog”, afslutter han.
Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, Agenda, står bag undersøgelsen, der er baseret på tal for alle landets kommuner. Tallene viser, at næsten 30.000 flere ikke-vestlige indvandrere kunne komme i job i Danmark, hvis alle gjorde det lige så godt som landets dygtigste kommuner.
I første kvartal 2017 var 38 procent af ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse i Danmark. For personer med dansk herkomst var tallet 60 procent.