Coronavaccine og teststeder i Greve Kommune
Her kan du få mere at vide om coronahåndtering, coronavaccine og teststeder i Greve Kommune.
Indholdet er sorteret alfabetisk, og siden bliver løbende opdateret.
Der er obligatorisk tidsbestilling i Borgerservice. Du kan booke tid her: Tidsbestilling i Borgerservice.
Det er vigtigt, at du kommer så tæt som muligt på din reserverede tid, så vi undgår for mange mennesker i Borgerservice samtidig. Undgå desuden at komme mere end tre minutter for sent til din reserverede tid, da den herefter slettes.
Hvis du har været i udlandet, er det vigtigt, at du følger gældende regler. Du kan finde link til de forskellige landes farvekoder samt de gældende regler i forbindelse med indrejse til Danmark.
Er du smittet, har du symptomer på COVID-19 eller afventer svar på test, må du ikke møde op i Borgerservice. Du skal i stedet ringe til os på tlf. 43 97 97 97.
Borgerservice har åbent som normalt, se åbnings- og telefontider.
Disse former for dokumentation er gældende:
- Vaccination efter 1. stik: Du vil kunne hente dit pas allerede efter første stik. Passet vil være gyldigt 14 dage efter første stik og indtil 42 dage efter.
- Gennemført vaccination: Din vaccination er gyldig som dokumentation to uger efter den afsluttende vaccinedosis.
- Negativ COVID-19-test: Du kan bruge en negativ test som dokumentation. PCR-test skal være foretaget inden for de sidste 96 timer. Hurtigtest (antigentest) skal være foretaget inden for de sidste 72 timer.
- Tidligere smittet med COVID-19: Din positive PCR-test skal være foretaget inden for de seneste 2 uger – 8 måneder for at være gyldig som dokumentation. Du kan ikke få et coronapas på baggrund af en positiv kviktest.
Dokumentation for borgere uden smartphone og NemID:
- Gennemført vaccination
- Vaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinationspas) direkte via fysisk post.
- Hvis du på mister dit coronapas, kan du bestille et nyt ved at kontakte sundhed.dk på 44 22 77 74.
- OBS: Løsningen tilrettes, således at vaccinationspas efter første stik kan udsendes og bestilles i løbet af uge 21.
- Negativ COVID-19-test
- Du kan bruge en negativ test som dokumentation PCR-test skal være foretaget inden for de sidste 96 timer. Hurtigtest (antigentest) skal være foretaget inden for de sidste 72 timer.
- Du kan få fysisk dokumentation for svar på antigentest hos mange private udbydere. Det vil fremover blive stillet som krav, at disse leverandører tilbyder fysisk dokumentation til borgere, som ønsker det. Der arbejdes desuden på en løsning med hensyn til svar på PCR-test.
- Der findes en fuldmagtsløsning på sundhed.dk, som gør det muligt for pårørende eller værger, at se testsvar og hente COVID-19-testpas.
Ved yderligere spørgsmål om coronapasset kan du kontakte Den myndighedsfælles coronahotline på telefon 70 20 02 33.
Du kan læse mere om coronapasset på følgende links:
I Greve Kommune kan du både blive testet for corona med PCR-testen (i halsen) og med kviktest (i næsen).
PCR-test uden tidsbestilling
Du kan blive PCR-testet i Hundigehallen, Hundige Allé 11, 2670 Greve, mandag til fredag kl. 8.00 – 18.00.
Det kan du blive både med og uden tidsbestilling. Det er dog en god idé at bestille tid, så det er muligt at planlægge, hvor mange podere der skal være til stede.
PCR-test med tidsbestilling
For at blive PCR-testet med tidsbestilling (i Hundigehallen, Hundige Alle 11, 2670 Greve) skal du gøre følgende:
- Gå ind på coronaprover.dk og log på med NemID. Hvis du ikke har NemID, kan du booke tid på tlf. 70 20 42 33.
- Vælg prøvetagningssted – TestCenter Greve.
- Vælg dato og tidspunkt.
- Bekræft dit valg.
Husk mundbind og sundhedskort eller billed-ID. Svaret får du på sundhed.dk, i MinSundhed-appen eller på tlf. 57 68 42 33.
Kviktest
Fra søndag den 1. august er der alene et kvikteststed i Greve Kommune, Det er på Hundige Station – i lokalet, der kaldes “den gamle cykelhandler”. Her kan du blive kviktestet alle dage kl. 9-19.
Svaret på testen får du i løbet af 15-20 minutter. Det er Falck, der står for kviktest, og du kan læse mere på Falcks hjemmeside.
Børn fra 6 år testes med forældres samtykke. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.
Undtaget for coronatest
Personer, der af medicinske årsager eller som følge af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19-test, er undtaget for krav om test og coronapas.
Fra den 1. juli bliver det et krav, at disse borgere kan fremvise dokumentation for deres undtagelse. Dokumentationen udstedes af de kommunale borgerservicecentre, og borgere, der er undtaget for test, kan fra den 25. juni henvende sig til borgerservice for at få dokumentationen udleveret.
Du kan klikke på linket, hvis du vil læse mere:
Sundhedsministeriet: Ny ordning for dokumentation, hvis du er undtaget for test og coronapas
Er du forælder til et barn under 14 år, der er hjemsendt på grund af corona, kan du søge om dagpenge.
Læs mere om ordningen på borger.dk: Dagpenge ved pasning af børn pga. COVID-19
Alle dagtilbud holder åbent i den almindelige åbningstid.
Der er fortsat stort fokus på hygiejne og håndvask i vores dagtilbud, ligesom der også fortsat er særlig opmærksomhed på, at ingen syge børn kommer i institution.
Greve Kommune følger myndighedernes anvisninger og de til en hver tid gældende retningslinjer for, i hvilket omfang børn og medarbejdere skal hjemsendes, og hvornår de kan møde i institution.
Ved smittetilfælde sendes alle, der skønnes at kunne have været nære kontakter til den smittede, hjem med henblik på selvisolation og test.
Nære kontakter i dagtilbud defineres pr 18. august 2021 som:
- Alle, der bor sammen med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. kram) eller direkte kontakt til smittefarlige sekreter (f.eks. hoste eller nys) med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har været inden for 1 meter i mere end 15 minutter af en person, der har fået påvist COVID-19.
Se beskrivelse af reglerne for, hvornår dit barn må komme i institutionen (pdf)
Der er fortsat stort fokus på hygiejne og håndvask, ligesom skolerne fortsat er er særligt opmærksomme på, ingen syge børn kommer i skole.
Der tilbydes kviktest (antigentest) til alle elever over 12 år på skolen. For elever under 15 år gennemføres testen udelukkende, hvis forældrene har givet samtykke. Det forventes, at tilbuddet om kviktest på skolen stopper pr 30. september 2021.
Ved smittetilfælde sendes alle, der skønnes at kunne have været nære kontakter til den smittede, hjem med henblik på selvisolation og test. Under hjemsendelsen etableres der fjernundervisning. Elever, der er færdigvaccinerede eller selv har været smittet med COVID-19 indenfor de seneste 12 måneder, skal ikke i isolation, selvom de er nære kontakter til en smittet.
Nære kontakter i skolerne defineres pr 18. august 2021 som:
- Alle, der bor sammen med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. kram) eller direkte kontakt til smittefarlige sekreter (f.eks. hoste eller nys) med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har været inden for 1 meter i mere end 15 minutter af en person, der har fået påvist COVID-19.
Se beskrivelse af reglerne for, hvornår dit barn må komme i institutionen (pdf)
Dansk Flygtningehjælp har oprettet en hjemmeside med myndighedernes vigtigste anbefalinger og centrale meddelelser oversat til 25 sprog.
Du kan finde hjemmesiden her: www.coronadenmark.dk.
Her er direkte links til de forskellige sprog på hjemmesiden:
Hedebo Rehabiliteringscenters inspirationsrum er åbent for besøgende.
Greve Kommunes plejecentre er alle åbne for frivillige aktiviteter. Det betyder, at Åben Træning, frivillige foreninger, billard og caféer kan besøges.
Der er forskellige lokaleforhold på de enkelte centre, så kontakt venligst de enkelte centre for nærmere information.
Lørdag den 8. maj 2021 genåbner Greve Svømmehal efter at have været lukket i en længere periode på grund af covid-19.
Genåbningen foregår naturligvis efter myndighedernes retningslinjer, hvilket blandt andet indebærer, at vores gæster over 15 år skal fremvise gyldigt coronapas ved indgang til svømmehallen.
Nærmere information om yderligere særlige forhold vil fremgå af skiltning i hallen, hvor personalet også vil stå klar til, at hjælpe og byde jer velkommen.
Du skal være opmærksom på, at der kan forekomme ventetid ved indgangen, da vi er underlagt restriktioner i forhold til hvor mange gæster der må opholde sig i svømmehallen ad gangen.
Læs mere på Greve Svømmehals hjemmeside: Svømmehallen genåbner lørdag d. 8. maj
Andre idrætsanlæg og foreningsidræt
Læs mere om andre idrætsanlæg og foreningsaktiviteter på Aktiv i Greves hjemmeside.
Beboere og pårørende
Der er muligt for pårørende at besøge borgere, der har midlertidigt ophold på centret.
Besøgene skal ske på beboernes stuer, eller i haven.
Besøgende må ikke benytte sig af caféen eller toiletter på fællesarealet, men kun benytte toilettet på borgerens stue.
Besøgstid: Både på hverdage og i weekender skal besøg ske i tidsrummet: kl. 11.00 -18.00.
Forsvarlige besøg
Udfyldning af smitteopsporingsseddel: Det er nødvendigt, at I som pårørende stadig udfylder en smitteopsporingsseddel, når I besøger jeres pårørende; sedlerne hjælper os og myndighederne med at kunne reagere hurtigt, hvis vi oplever smitte på centret.
Som besøgende på Hedebo rehabiliteringscenter, skal du følge myndighedernes retningslinjer:
- Du må ikke møde op, hvis du føler dig syg eller sløj med influenzalignende symptomer.
- Hvis du hoster eller nyser, skal det være i albuen, og du skal rengøre hænderne umiddelbart efter – enten ved håndvask eller ved at bruge håndsprit.
- Du skal afspritte hænder ved ankomst til centret.
- Du skal holde to meters afstand til borgere og personale på fællesarealerne, idet her er borgere i risiko for alvorlige forløb med covid-19.
- I bedes begrænse antallet af pårørende, der møder op samtidig, for at kunne holde anbefalet afstand til hinanden og beboeren.
For fremmøde i Borgerservice gælder følgende:
Personer, der rejser til Danmark fra orange og røde lande, omfattes som udgangspunkt af kravet af om på gå i isolation i 10 dage uden ugrundet ophold efter indrejsen i Danmark.
Man skal gå i isolation selv om testen taget i forbindelse med indrejse er negativ.
Det er muligt på afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse i Danmark.
Personer, der rejser til Ddanmark fra gule lande, er ikke omfattet af kravet om isolation.
Kommer du fra et af de nordiske lande, Sverige, Norge, Finland, Island eller Færøerne, skal du medbringe dit pas.
Kommer du fra EU-/EØS-lande og tredjelands-lande, skal du medbringe opholdstilladelse. Opholdstilladelsen må højst være seks dage gammel. Du skal også medbringe dit pas.
Du kan finde link til de forskellige landes farvekoder.
Gældende regler i forbindelse med indrejse til Danmark.
Du finder kontaktinfo her.
Greve Kommune tilbyder et frivilligt isolationsophold, hvis du er borger i kommunen og opfylder følgende kriterier:
- Du har fået konstateret COVID-19, som ikke kræver sygehusindlæggelse
- Du har symptomer på COVID-19, som ikke kræver sygehusindlæggelse
- Du er ”nær kontakt” til en person, der er smittet med COVID-19
- Du skal isolere dig efter udlandsophold
Derudover skal du opfylde følgende kriterier i forhold til din husstand:
- Du bor sammen med mange personer på et lille område, og du kan ikke opdele boligen på en måde, så du kan isolere dig fra de andre i husstanden
- Du bor sammen med personer på et lille område, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig afstand fra
- Du bor sammen med personer, som har vanskeligt ved at samarbejde med dig om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet – f.eks. på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelser
Børn under 18 kan kun visiteres til isolationsophold sammen med en voksen fra husstanden.
Sådan ansøger du
Hvis du har et testresultat, der viser, du er smittet, skal du sende det til Digital Post. Dertil skal alle ansøgere ringe til vagttelefonen på 21 65 70 24, som bliver betjent af en fra Visitationen. Du kan ringe mellem kl. 8:00 og 15:00 alle ugens syv dage.
Du vil under samtalen blive stillet en række spørgsmål vedrørende personoplysninger, din helbredstilstand og dine boligforhold. Efter samtalen afgøres det, om du kan bevilges et isolationsophold.
Læs mere om vilkår og retningslinjer for isolationsopholdet her.
Klubberne holder åbent for alle.
Ved smittetilfælde sendes alle, der skønnes at kunne have været nære kontakter til den smittede, hjem med henblik på selvisolation og test. Under hjemsendelsen etableres der fjernundervisning. Elever, der er færdigvaccinerede eller selv har været smittet med COVID-19 indenfor de seneste 12 måneder, skal ikke i isolation, selvom de er nære kontakter til en smittet.
Hjemsendelse fra skole eller ungdomsuddannelse gælder også fremmøde i klubben.
Nære kontakter i skolerne defineres pr 18. august 2021 som:
- Alle, der bor sammen med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. kram) eller direkte kontakt til smittefarlige sekreter (f.eks. hoste eller nys) med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har været inden for 1 meter i mere end 15 minutter af en person, der har fået påvist COVID-19.
Se beskrivelse af reglerne for, hvornår dit barn må komme i institutionen (pdf)
Se under punktet “Coronatest i Greve Kommune”.
Krav om mundbind/visir
Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Brug af mundbind
Gratis mundbind
Det er muligt at hente gratis mundbind hos Greve Kommunes Borgerservice inden for almindelig åbningstid for kontanthjælpsmodtagere, borgere på integrationsydelse og andre socialt udsatte grupper samt studerende på enten ungdoms- og videregående uddannelser.
Det vil sige borgere, hvor det vil være en økonomisk byrde at købe mundbind. Det er dog fortsat udgangspunktet, at man køber sine mundbind selv.
Følgende er fritaget fra at bruge mundbind:
- Børn under 12 år
- Personer med nedsat bevidsthedsniveau
- Personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.
Greve kommunes plejecentre, kan alle besøges:
- Lokalcenter Møllehøj
- Langagergaard plejecenter
- Nældebjerg plejecenter og Dahlia huset
- Strandcentret
- Grønlykkeparken
– men Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer skal forsat følges.
Forsvarlige besøg
Som besøgende på plejecentrene, skal du følge myndighedernes retningslinjer.
- Du må ikke møde op, hvis du føler dig syg eller sløj med influenzalignende symptomer.
- Hvis du hoster eller nyser, skal det være i albuen, og du skal rengøre hænderne umiddelbart efter: enten ved håndvask eller bruge håndsprit.
- Du skal afspritte hænder ved ankomst til centret.
- Du skal holde to meters afstand til borgere og personale på fællesarealerne, idet her er borgere i risiko for alvorlige forløb med covid-19.
- I bedes begrænse antallet af pårørende, der møder op samtidig, for at kunne holde anbefalet afstand til hinanden og beboeren.
- Vi beder herudover om, at du registrerer dig ved besøg. Det er for at kunne smitteopspore ved et eventuelt smitteudbrud.
Da plejecentrene er forskellig indrettet, kan der være lokale retningslinjer, som du skal overholde. Kontakt venligst den lokale leder for nærmere informationer.
Adgang til plejecentre i forbindelse med behandlinger
Borgere, der skal til behandling, hos fodpleje, tandpleje, frisør, eller på sygeplejeklinikken, kan orientere sig ved at kontakte det pågældende plejecenter, idet der kan være lokale retningslinjer som skal overholdes.
OBS! Åbningen på plejecentrene og Rehabiliteringscenter Hedebo er betinget af, at kommunen/dét sogn, som centret er beliggende i, ikke lukkes på grund af COVID-19.
Følg evt. med på Greve.dk
For yderligere information se punktet “Frivilliges adgang til lokaler på rehabiliterings- og plejecentre” højere oppe på denne side.
Der er fortsat stort fokus på hygiejne og håndvask, ligesom skolerne fortsat er er særligt opmærksomme på, ingen syge børn kommer i skole.
Ved smittetilfælde sendes alle, der skønnes at kunne have været nære kontakter til den smittede, hjem med henblik på selvisolation og test. Under hjemsendelsen etableres der fjernundervisning. Elever, der er færdigvaccinerede eller selv har været smittet med COVID-19 indenfor de seneste 12 måneder, skal ikke i isolation, selvom de er nære kontakter til en smittet.
Nære kontakter i skolerne defineres pr 18. august 2021 som:
- Alle, der bor sammen med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. kram) eller direkte kontakt til smittefarlige sekreter (f.eks. hoste eller nys) med en, der har fået påvist COVID-19
- Alle, der har været inden for 1 meter i mere end 15 minutter af en person, der har fået påvist COVID-19.
Se beskrivelse af reglerne for, hvornår dit barn må komme i institutionen (pdf)
Greve Kommune følger myndighedernes anvisninger og de til en hver tid gældende retningslinjer for, i hvilket omfang elever og medarbejdere skal hjemsendes, og hvornår de kan møde i institution.
Se under punktet “Coronatest i Greve Kommune”.
Træningsenheden har åbent for genoptrænings- og rehabiliteringsaktiviteter.
Der er dog stadig særlige krav til hygiejne og afstand.
Når du ankommer til Træningsenheden, skal du bære mundbind eller visir, og du skal afspritte dine hænder.
Du vil også blive bedt om at spritte træningsredskaber og maskiner af efter brug.
Hvis du er syg eller formodes smittet med Coronavirus, skal du ikke komme til træning.
Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte Træningsenheden på 43 97 34 10 mellem kl. 8 og 11.
Se under punktet “Coronatest i Greve Kommune”.
Du kan blive vaccineret mod COVID-19, hvis du har modtaget en invitation til vaccination fra Sundhedsstyrelsen. Brevet finder du i din e-Boks eller i din postkasse.
Når du har modtaget en invitation om vaccination mod COVID-19
Hvis du har modtaget invitationen om at blive vaccineret mod COVID-19, skal du følge vejledningen i brevet og bestille tid hos et vaccinationscenter:
- Log på www.vacciner.dk
- Find tider hos et vaccinationscenter. Husk, at du skal booke to tider med 3-4 ugers mellemrum, så du får booket tid til begge vaccinationer samtidig.
- Hvis du ikke kan finde en tid med det samme, skal du prøve igen senere. Der lægges løbende nye tider ud.
Hjælp til bestilling af tid til vaccination
- Hvis du ikke har et NemID, og selv kan transportere dig til vaccine stedet, skal du bestille tid til vaccination hos Region Sjælland, på telefon nr.: 70 20 42 33. Du kan træffe dem på følgende tidspunkter:
Alle dage, inkl. weekend: kl. 9.00 -12.00 og fra kl. 13.00-19.30 - Hvis du har NemID, men du og/eller dine pårørende har brug for hjælp til bestilling af tid, skal du ringe til Borgerservice på telefon 43 97 97 97. Du kan træffe os på følgende tidspunkter:
Mandag og tirsdag kl. 9.00 -13.00
Torsdag kl. 9.00 -17.00
Fredag kl. 9.00-12.00. - Hvis du har brug for hjælp til transport til COVID-19 vaccination, skal du kontakte Borgerservice på telefon 43 97 97 97. Hvis Borgerservice skal hjælpe med transporten, er det også kommunen, der booker dine tider til vaccination. Du kan træffe os på følgende tidspunkter:
Mandag og tirsdag kl. 9.00 -13.00
Torsdag kl. 9.00 -17.00
Fredag kl. 9.00-12.00
Vaccination i Greve
Hvis du vælger at blive vaccineret lokalt i hallen på Greve Videncenter skal du være opmærksom på, at der er begrænsede parkeringspladser. Til gengæld er der S-togs-station og busholdeplads lige i nærheden. ligesom der er gode parkeringsmuligheder for cykler.
Hvis du vil vide mere
Sundhedsmyndighederne har udarbejdet et program for COVID-19-vaccinen. Du kan læse mere om det her:
Jeg har gentagne gange prøvet at få tid til 3 vaccine Hundige alle 11 da det er lige ved siden af hvor jeg bor men kan ikke bestille tid der og har været derovre men der er lukket, det kan da ikke have sin rigtighed at der i denne tid ikke er åben. Jeg ved godt at jeg kan få tider andre steder men jeg ønsker ikke at tage for langt væk og det kan ikke være rigtig at man som pensionist skal tage så langt, kan i svare mig på om de i det hele taget er åben.
M.v.h. Birthe Hansen
Hvem vaccinerer her i kommunen. Er det udlært personale indenfor sundhedsvæsenet eller er det oplærte kun til coronavaccinationer?