Ny klimaplan på vej: Sådan bliver Fredericia CO2 neutral i 2050! | Nyheder

Fredericia vil gøre en reel forskel og gennemføre en grøn omstilling, der lever op til Parisaftalen. På udvalgsmødet onsdag den 25. november nikkede et enigt Miljø- og Teknikudvalg til en ny klimaplan, der skal sætte retningen for Fredericia Kommune mod CO2 neutralitet i 2050.

Fredericia bygger videre på de grønne tanker
Med planen starter Fredericia Kommune ikke helt fra bunden. Kommunen har i flere år arbejdet med klimavenlige indsatser; blandt andet kører flere af kommunens busser i dag på gas. 9 ud af 10 ejendomme varmes op med grøn fjernvarme, og så er flere af de store virksomheder i kommunen godt i gang med at udvikle ny teknologi og grønne løsninger for at mindske deres klimaaftryk.

Klimaplanen bygger videre på de grønne tanker med hele 53 klimaindsatser, som anviser vejen til at nedbringe CO2-udslippet i kommunen med 70% i 2030 og klimaneutralitet i 2050 for Fredericia Kommune som geografisk område. De 53 klimaindsatser er også en konkret udmøntning af flere af de handlinger, der er vedtaget i Fredericia Kommunes bæredygtighedsstrategi: Fredericia For Verdensmålene, som nu løftes og implementeres i DK2020-klimaplanen.

Netop koblingen mellem klimaplanen og strategien Fredericia for Verdensmålene var der stor ros til i Miljø- og Teknikudvalget.

Planen skal nu sendes videre til politisk behandling i Økonomiudvalget og i sidste ende godkendes af Fredericia Byråd den 14. december.

Fredericia Kommune en del af ambitiøst klimanetværk
Klimaplanen kommer på baggrund af Fredericia Kommunes deltagelse i Realdanias klimaprojekt DK2020, hvor 20 kommuner udvælges til at følge i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Fælles for alle byerne er, at de vil få forrest som det gode eksempel i klimakampen.

Med DK2020 er det første gang, at C40’s internationale standard for klimaplanlægning er blevet brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner.

En projektgruppe i Fredericia Kommune har arbejdet med planen med input fra både fagafdelinger, borgere, virksomheder og samarbejdspartnere i Trekantområdet og i Region Syddanmark, de andre DK2020-kommuner og politikerne i byrådet.

Mange idéer og forslag til planen er blandt andet hentet fra processen med udarbejdelsen af Fredericia for Verdensmålene, hvor der blev afholdt workshops, netværksmøder og borgerdialogmøder for borgere, virksomheder og foreninger.

Læs udkast til klimaplanen her

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen