God interesse for at være sommervikar | Nyheder

Siden foråret 2019 har HR, Plejen og jobcentret i Fredericia Kommune arbejdet sammen på tværs for at få sommerferien til at hænge sammen for de ansatte i Plejen og ikke mindst for de borgere der er i daglig kontakt med Plejen.

”Jeg er glad for, at det er lykkes os at finde en løsning, hvor vi med det afkortede grundforløb kan få flere interesseret i SOSU-uddannelserne. Sommerferievikarerne er en god måde at rekruttere på og gøre blandt andet ledige interesseret i en branche, hvor der er gode beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder”, siger formanden for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

Plejens ydelser er af en type, der ikke kan skrues ned for, når de ansatte i Plejen skal holde sommerferie, for borgerne har fortsat brug for hjælp. Derfor tog Plejen i vinteren 2018 den første kontakt til Jobcenter Fredericia, og sammen fandt de en fælles løsning om et introforløb til plejeområdet.

”Rekruttering og opkvalificering til plejeområdet er en vigtig indsats i jobcentret, både nu og på den lange bane. De ledige i Fredericia har gode muligheder for at komme i job indenfor området, og dette forløb er et godt eksempel på velfungerende og værdifuldt samarbejde”, siger Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Forløbet har været en ret stor succes – både for Plejen og for de ledige, der efter ansøgning kom igennem nåleøjet. Og der er stadig en god interesse for at blive sommervikar i plejen. Der var kommet 63 ansøgninger ind, dag ansøgningsfristen udløb den 20. februar.

I sommeren 2019 og 2020 er ca.90, overvejende ledige fredericianere, blevet ansat i Plejen som sommerferievikarer. Nogle var vikarer i en afgrænset periode, andre har fået fastansættelser, og ca.35 er efterfølgende blevet optaget på et særligt forkortet grundforløb og er efterfølgende blevet ansat som voksenelev på uddannelsen til SOSU-hjælper eller SOSU-assistent.

”Vi får flere borgere, der har brug for hjælp fra vores dygtige social- og sundhedsmedarbejdere til at klare hverdagen, og derfor skal vi rekruttere endnu flere medarbejdere i fremtiden. Derfor er der også i år brug for sommervikarer i Plejen – både faglærte og ufaglærte, og jeg håber, at mange vil se det som en oplagt mulighed for en karriere på et af kommunens største velfærdsområder”, siger Lars Ejby, formand for Senior- og Handicapudvalget.

Der var ansøgningsfrist den 20. februar 2021, og nu går der en proces i gang, hvor relevante ansøgere bliver kaldt ind til samtale, inden de begynder på opkvalificeringskurset i midten af april. Vikariaterne er som udgangspunkt fra 1.juni – 30-september, men de kan i enkelte tilfælde og efter behov forlænges.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen